Új épületszárny került átadásra az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben****

Ünnepélyes keretek között adták át az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő**** új épületszárnyát. Február 15-el a fürdő fejlesztésének egy újabb, jelentős szakasza fejeződött be.
 
A nemrégiben 4 csillagos minősítést kapott Gyógyfürdő fejlődését évről-évre nyomon követhették a fürdő törzsvendégei. Tavaly nyáron adták át a magántőke bevonásával megvalósult nyári bejáratot, pár hete a földszinti szauna mellé csobbanó medencét és pihenőt építettek, most pedig a főépülehez építették azt a közel 650 m2-nyi épületrészt, melyben két új medence is helyet kapott. A beruzázásnak köszönhetően a szállodával, étteremmel összekötött komplexum fedett területe elérte a közel 5.000 m2-ert, a téli időszakban üzemelő medencék száma pedig hétre nőtt.

Az új épületszárnyban kialakítottak egy fedett gyermekpancsolót és egy szabadtéri élménymedencét, amely télen is folyamatosan üzemel. A medencék mellett rengeteg pihenő-étkezőterülettel, öltözőkabinokkal bővült a létesítmény, a gyerekek részére pedig a pancsoló mellett egy „játszóházat” is kiépítettek.

A fejlesztés a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács 2006. évi terület és régiófejlesztési célelőirányzat decentralizált területfejlesztési programok támogatásának elnyerésével valósulhatott meg. A pályázat célja az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő**** által nyújtott egészségügyi ellátás feltételeinek javítása összekötő épület kialakításával és a volt Egészségház felújításával.

A Tanács a benyújtott pályázatot 99 millió 100 ezer forint támogatásban részesítette. Az új épületszárny tehát összekötő folyosóként is funkcionál majd, hiszen a pályázat kapcsán a korábban megüresedett Egészségházat is felújítják és bevonják a fürdő gyógyászatába. A Szent Margit Egészségház átadása óta többé-kevésbé kihasználatlanul maradt a régi Egészségház földszintje. A háziorvosi és fogorvosi rendelők mind átköltöztek a térségi betegellátást biztosító Szent Margit Egészségházba, ezért az Önkormányzat megvizsgálta a felszabadult helyiségek használhatóságát. A Gyógyfürdőhöz kapcsolt régi Egészségházban a Móra-Vitál Kht. által működtetett egészségügyi ellátás keretében masszázskezelés, fizikoterápiás kezelés, reumatológiai szakrendelés, mágnes-kezelő, rövidhullám-kezelő és nappali kórház kapnak helyet.

Az ünnepélyes átadásra érdemes volt ellátogatni, hiszen a 10 és 12 óra között érekező vendégek ingyenesen léphettek be a Gyógyfürdőbe. Azoknak a családosoknak is megéri meglátogatni a megújult komplexumot akik lemaradtak az átadásról ugyanis a 10 év alatti gyerekek 3 hétig (2007. február 15-től március 8-ig) belépő nélkül használhatják a Fürdőt. 

A Gyógyfürdő most már a családosok számára is ideális helyszín. A Családi Napközi beindításával a szülők biztonságban tudhatják csemetéiket is, amíg igénybe veszik a szükséges kezeléseket, vagy csak lazítani szeretnének egy-két órát. A nedves környezetben is használható játékokkal felszerelt játszóházban szakképzett gondozók figyelnek a gyerekekre. A „gyerek-hetek” alatt – amellett, hogy 10 éves kor alatt ingyenes a belépés a fürdőbe – a Családi Napközi is ingyenes.