Új összművészeti fesztivál születik Mórahalmon – a város hozta el a fődíjat az OTP pályázatán

Az OTP Bank a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével partnerségben kiírt pályázatán a helyi gazdaság élénkítését, vagy a fenntarthatóságot célzó fejlesztési tervek megvalósítását biztosító pályázatokat pontozásos rendszerben szakmai zsűri végezte el. Három Csongrád-Csanád vármegyei települést díjaztak, a „Fejlődő helyi gazdaság” kategóriában pedig Mórahalom hozta el az első helyezettnek járó 8 millió forintos fődíjat.

Az összeg segítségével egy színes összművészeti fesztivált hívnak majd életre, ahol a helyi gazdák és termelők bemutatkozhatnak, illetve népszerűsíteni, értékesíteni tudják termékeiket.

A Barangó Fesztivál és Homokháti Portéka Piac koncepcióját sajtótájékoztatón mutatták be, ahol Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere mellett megjelent Farkas Norbert, az OTP Bank Nyrt. Dél-alföldi Régió vállalati ügyfélkapcsolati igazgatója és Hódi Zsuzsanna, az OTP Bank Nyrt. Dél-alföldi Régió szenior vállalati ügyfélkapcsolati tanácsadója, valamint Szűcs Anikó csoportvezető és Jankó Ádám ötletgazda, projektmenedzser is. A polgármester arról beszélt, hogy az elnyert összegből az újonnan létesülő fesztivál előkészítését kezdik meg, a rendezvény arculati, jegyértékesítési és fesztiválszabályzat kivitelezési koncepciójának kidolgozásával. Elmondta továbbá, hogy a kultúra, a turisztika és a mezőgazdaság közös keresztmetszete jelenik majd meg a programsorozaton, amely a Dél-alföldi régióban egyedülálló lesz. Hozzátette, Mórahalmon szinte minden korosztály számára van elérhető, minőségi szórakozási lehetőség, ám a huszonévesek megfogalmazták igényüket, miszerint nekik is szükségük van a városhoz ragaszkodást elősegítő rendezvényekre. A fesztivál a programjait úgy állítják össze, hogy az mindenki figyelmét felkeltse.

Farkas Norbert a pályázatok elbírálásáról beszélt, elmondta, sok értékes, magas színvonalú munka érkezett hozzájuk a megyéből is, ezek közül az egyik kiemelkedő anyag a mórahalmi volt. Mint fogalmazott, bízik benne, hogy a megnyert összeggel segítik egy hosszú életű, minőségi szórakozást nyújtó programsorozat létrehozását.

Szűcs Anikó és Jankó Ádám a fesztivál terveit osztotta meg a jelenlévőkkel. Elmondták, a térségi hagyományok, a hétköznapok szoros emberi kapcsolatai, a vendégszeretet és a Homokhátság természeti és mezőgazdasági értékei tudják biztosítani a Barangó Fesztivál alapízét. Céljuk, hogy az új rendezvény meghonosításával a térség termelői és az aktuális popkultúra zenei, művészeti képviselőinek összekapcsolásával létrejöjjön egy térségi és országos szinten is minőségi összművészeti fesztivál Mórahalmon.