Új rollereket kapott a mórahalmi Szent László iskola

A mórahalmi Szent László Apródjainak Oktatásáért Alapítvány elérte második kitűzött célját. Tavaly novemberben a szülői munkaközösség közreműködésével született meg az ötlet és jött létre a szervezet, melynek elnöke Dr. Vághy Imre Richárd, mórahalmi háziorvos a kupakgyűjtő után most rollerekkel támogatja az iskolát.

23 rollert szereztek be az alapítvány segítségével az iskola diákjainak, amellyel a gyerekek könnyedén kijuthatnak az iskolakertbe, a Móradombi sportcsarnokba, az uszodába, vagy csak egy kis kirándulásra a város szélére.

Az ötlet már régóta foglalkoztatta az alapítvány tagjait, hiszen vannak olyan gyerekek az iskolában akik Zákányszékről, Domaszékről, Ásotthalomról, vagy külterületről járnak az intézménybe, de kerékpárral a távolság miatt nem tudnak átjönni és az autóba sem fér be a bicikli. Ezért született meg az az ötlet, hogy a rollerekkel kényelmesen közlekedhet az adott osztály a településen a programok megvalósítása érdekében.

Mórahalom Város Önkormányzata jelentős támogatással járult hozzá a kezdeményezéshez, ezért az átadóra meghívást kapott Nógrádi Zoltán polgármester is. A városvezető egyből a kezdeményezés mellé állt és elmondta, hogy megtisztelőnek érzi, hogy ezzel is támogathatja a mórahalmi katolikus iskolát.