Új Szociális Szolgáltató Központ kialakítása

Megkezdődött Mórahalmon, a Kossuth park területén az új Szociális Szolgáltató Központ kialakítása kapcsán a fakivágás, a hatályos jogszabályok szerint.

A nyárfás erdő telepítése még 1997-ben történt meg, összesen több mint 4 hektáros területen. A jelenleg zajló munkálatok kapcsán az erdő termelésből való kivonásának ellentételezéseként Önkormányzatunk Mórahalom területén csereerdő telepítését valósította meg 2017-ben, a jelenlegi, Kossuth parki erdő méreténél sokkal nagyobb, összesen 6,79 ha területen.Az eltelt közel 30 év alatt a park erdeje vágáséretté vált, sok a beteg, kiszáradt, korhadt fa, a közművekre már veszélyes, hatalmas lombterhelést ad a terület, továbbá a nyárfa pelyhesedése allergén lehet. A terület északi fele továbbra is megmarad ligetes erdőként, ott nem történik fakivágás.

A terület megfelel az épülő szociális szolgáltató központ szakmai követelményeinek. Az idősellátáshoz szükséges közművesített, nyugodt környezetet, zöld övezetet biztosít, tömegközlekedéssel megközelíthető, valamint közel van a városközponthoz.Közmeghallgatások során többször megtörtént a lakosság tájékoztatása a fejlesztésről. A tervezés már 2021-ben befejeződött, azonban pályázati lehetőség csak most nyílt a beruházásmegvalósítására. A kivitelezési időszak várhatóan 15 hónap, a beruházás megvalósítása után az Intézmény körüli területen növénytelepítésre és parkosításra kerül sor.

Köszönjük a lakosság érdeklődését!