Újabb külföldi szereplés Mórahalomnak: az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon mutatkozott be a város

89. alkalommal szervezték meg Újvidéken a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítást május 21. és 27. között.

Az idei év különlegessége, hogy a kiállítás partnerországa 12 év után ismét Magyarország, ezért a szombati napon a seregszemlét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Aleksandar Vucic szerb államfő nyitották meg. Hazánk képviseletében Mórahalom kínálata is megjelent az eseményen.

Forrás: Pannon RTV

Magyarország egységesen képviseltette magát a CED – Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat szervezésében. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) jóvoltából Magyarország turizmusát Szeged, Makó, Harkány, Pécs és Mórahalom képviselte. A homokháti várost már nem első alkalommal emelik ki az erősen frekventált turisztikai desztinációk közül, hiszen legutóbb Mostarban, Bosznia-Hercegovinában is a magyar kiállítók között szerepelhetett. Az MTÜ fontos turisztikai egységnek tekinti Mórahalmot és az általa nyújtott komplex idegenforgalmi szolgáltatásokat, így lehetőség van megjelenni többféle nemzetközi kiállításon.

Forrás: Magyar Szó

Forgalmát tekintve a vásár teljesen „visszaállt” a pandémia előttire, Újvidéken naponta ismét több ezer látogató fordul meg ezen a héten. A kiállításra ellátogatók mind potenciális vendégek a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő számára, így a megjelenés rendkívül gyümölcsöző volt a mórahalmi stand számára.

A magyar stand Újvidéken.

A hét napig tartó kiállításon a várost három személy képviselte. A szálláshelyekről és az átfogó turisztikai kínálatról Keszég Réka és Molnár-Kecsenovity Erna informálták a látogatókat, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdővel kapcsolatos kérdésekre pedig Méhészkei Kiss Nimród tudott választ adni.

Keszég Réka és Méhészkei Kiss Nimród turisztikai szakemberek Mórahalom képviseletében.

A mórahalmi turisztikai szakemberek elmondták: a legjobban fogyó szóróanyag az egész éves programnaptár és a fürdőtérkép volt, melyből azt a következtetést lehet levonni, hogy már nem csak a fürdő érdekli a városba látogató turistákat, hanem az egész éves egyéb programkínálat is.

Forrás: Magyar Szó