Újrainduló mozgásprogramok a mórahalmi Egészségfejlesztési Irodánál

 A mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda szabadtéri mozgásprogramokat indít, amelyeknek helyszíne a Móradombi Sportközpont rekortán borítású kézilabda pályája.
 Keddenként 19 órától 20 óráig kondícionáló tornát tart, Füge Ildikó táncpedagógus, tánc-sportedző, csütörtökönként pedig dr. Wernerné Eszter Rita gyógytornász, aerobic sportedző tart 19 órától 20 óráig dinamikus alakformáló aerobicot.

Rossz idő esetén a kezdés előtt egy órával az Egészség Fejlesztési iroda Facebook oldalán teszik közzé, ha a program elmarad. A programokon lakhelytől függetlenül bárki részt vehet.

Aki nem igényelt még ingyenes mozgásbérletet, kérik, hogy írjon az efi.morahalom@gmail.com email címre.

A szabadtéri mozgásprogramokon is oda kell figyelni és be kell tartani az óvintézkedéseket a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai alapján:

A többiek védelme érdekében akkor vehet részt a programon, ha légúti vagy egyéb fertőző betegségben nem szenved, panaszmentes, magát egészségesnek érzi. Tehát pl. nem köhög, nem lázas, orra nem folyik, nincs hasmenése. A jelenléti ív aláírásával erről nyilatkoznak.
Szigorúan be kell tartania a köhögés etikett szabályait (papír zsebkendő használata, annak hiányában behajlított kar könyökhajlatába történő köhögés, tüsszentés).
Saját polifoamot és sporteszközöket hozzanak magukkal. Amennyiben szükséges, akkor előzetes egyeztetés alapján a mozgásprogramot tartó edzők megfelelően fertőtlenített eszközöket korlátozott számban rendelkezésre bocsátanak.
Szociális helységek használatakor alaposan szappannal mossanak kezet.
Törekedjenek kb. 2 méteres védőtávolság folyamatos betartására.
A jelenléti ív aláírásához saját toll használata javasolt. Amennyiben közösen használ tollat akkor megfogás előtt és után szappannal mossanak kezet vagy fertőtlenítsék kezüket.
A veszélyhelyzet megszüntetését követően tervek szerint a megszokott helyen, a Cacao clubban folytatódnak a mozgásprogramok.