Úszni a Móradombi uszodában lehet

2015 óta idén először nem húznak sátortetőt a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő úszómedencéjére. A jövő héttől már nem is lehet használni.

– A pandémia miatt a turisztikai ágazat az egész országban nehéz helyzetben van. Nálunk is elkerülhetetlenek voltak a megszorító intézkedések, ezért úgy döntöttünk, idén költségcsökkentési okokból a kültéri úszómedencét nem fedjük le – mondta Farkas Gábor, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő igazgatója. 2015 óta idén először nem húznak sátortetőt a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő úszómedencéjére.

A 33 méter hosszú és 21 méter széles sportmedence megépítését Kószó Dezső 2 millió forintos adománya tette lehetővé 1986-ban. 2015-ben az önkormányzat csaknem 80 millió forintot költött a téliesítésre, az egy hét alatt felépíthető és lebontható szerkezetre. A medencét november első hetében téliesítik, lezárják a látogatók elől és gondoskodnak arról, hogy a téli fagyok ne okozzanak benne gondot. Legközelebb 2021 márciusában lehet majd használni, de az úszás szerelmesei addig sem maradnak vízfelület nélkül. A Móradombi uszoda – a kézilabdacsarnok és a Mini Hungary Park szomszédságában – 33 méter hosszú, 25 méter széles medencével várja a sportolni vágyókat.

– Így biztosítva van az úszási lehetőség – tette hozzá az intézményvezető.

A homokháti város legújabb büszkeségét, a Móradombi uszodát az év elején adták át. A tervek szerint a 2000 négyzetméteres létesítmény új alapokra helyezi nemcsak a vizes sportokat, de az úszásoktatást is a városban.


Forrás: delmagyar.hu, FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS