Vanilla néven átadtak egy vendéglátó-gyakorlóhelyet Mórahalmon

Csütörtökön átadták Mórahalmon a Vanilla vendéglátó-gyakorlóhelyet. A háromszintes épület több mint 600 négyzetméteres, és több funkciója is van.

A Szentháromság téren, a mórahalmi polgármesteri hivatal szomszédságában építették fel azt a vendéglátó-gyakorlóhelyet, amit csütörtök adtak át ünnepélyesen Avramucz Mihály, a Szegedi Szakképzési Centrum kancellárja és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök jelenlétében. Az épülettel kapcsolatos pályázaton 2017-ben kezdtek el dolgozni a szakemberek, a kivitelezés egy éve kezdődött.

Határon átnyúló együttműködés

Mint azt korábban megírtuk, magyar-román határon átnyúló együttműködés részeként épült a gyakorlóhely, ahol a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola tanulói végzik majd gyakorlatukat. A projekt a Közös foglalkoztatás-alapú kezdeményezés (JEDI), Európai Unió által finanszírozott INTERREG V-A Románia Magyarország Program részeként valósult meg. Az épületbejárással egybekötött átadáson Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere mondott köszöntő beszédet.

A VANILLA tanétterem üzemeltetőt keres!

Az átadást követően tervezzük a cukrászda rész folyamatos nyitva tartását, amely magában foglalja a pincértanulók gyakorlati képzésének befogadását, erre üzemeltetőt keresünk.

Részletes feltételekért hívják az alábbi telefonszámot: + 36 30 906 4723.

A polgármesternek nagyon tetszik

– Az irodám ablakából követtem az eseményeket, tégláról, téglára. A város egy olyan intézménnyel bővült, aminek az eredményeképpen többletfunkciók költöznek be a városba. Örülök, hogy a szakképzés gyakorlati feltétele egy ilyen infrastruktúrával bővülhet. A tanulók a vendéglátás szolgáltatói élményével, a vendégek a szolgáltatás élvezeti értékével találkozhatnak. Nekem nagyon tetszik– jelentette ki a polgármester, majd Tóthné Gróf Ágnes projektmenedzser röviden bemutatta a gyakorlóhely funkcióit.

Kiemelkedő eszközellátottság

– A Vanilla vendéglátó-gyakorlóhelyen a hamarosan megkezdődő munka az ágazatban ismert legmagasabb minőségi szabványok mellett történhet. Az épület eszközellátottsága megfelel a Szakképzési Törvény előírásainak, bármilyen gyakorlati feladatot el tudnak látni a vendéglátásban dolgozó pincérek és vendégtéri munkatársak. Az épület kifejezetten olyan konyhatechnológiai eszközökkel lett felszerelve, amelyet a modern vendéglátóhelyek is alkalmaznak, elősegítve ezzel a tanulók gyors piaci elhelyezkedését– magyarázta.

Fiatalos kávézó, tágas étterem

A háromszintes épület 634 négyzetméter hasznos területű. A földszinten 25 fős fiatalos, modern kávézó épült, az első emeleten egy 60 fős tágas étterem kapott helyet, a tetőtérben oktatóhelyiségeket alakítanak ki. Az épület kialakítása során odafigyeltek a környezetvédelemre is: a fűtést, számos más mórahalmi közintézményhez hasonlóan termálvíz biztosítja.


Az ünnepélyes átadás végén szalagátvágás helyett a Vanilla vendéglátó-gyakorlóhelyen az első három felszolgált kávét Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, Avramucz Mihály, a Szegedi Szakképzési Centrum kancellárja és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök kapták. Fotó: Kuklis István

Kiss-Rigó László: összefogás és együttműködés: – Sokan még mindig nem hajlandók tudomásul venni, hogy igazi eredményt , sikert csak őszinte, valódi összefogással, hatékony együttműködéssel lehet elérni. Ennek eredménye, hogy most itt vagyunk és ezzel a gondolattal kérem a mindenható Istent, hogy áldja meg az épületet és mindazokat, akik a megvalósításhoz hozzájárultak és akik itt dolgoznak és megfordulnak, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen – kérte Isten áldását Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Kuklis István