Városi hírcsokor

Rövid hírek a városi intézmények életéről, a városban történő eseményekről.


Képviselő-testületi ülés
Mórahalom város Képviselő-testülete 2013. december 19-én tartja soros, Munkaterv szerinti ülését.


Országos kirakodó és állatvásár
2013. december 15-én, vasárnap, Országos kirakodó és állatvásár lesz a Munkácsy Mihály utcai vásártéren. A szervezők kérik a helyi lakosokat, hogy aki teheti, személygépjárművét hagyja otthon, és vigyázzanak értékeikre. A vásározók 2013. december 15-én, vasárnap éjféltől léphetnek be a vásártér területére. A részvétellel kapcsolatos egyéb információk a Móraép Kft. központi számán kérhetők: 62/281-055.
 


GEOCOM CONCERTO LED-es Közvilágítás:
Megkezdte működését a korszerűsített LED-es közvilágítás Mórahalmon a Szentháromság téren, a Szövetkezeti utca elején, a Körforgalomban, a Szegedi úton a Városháza előtti szakaszon, a Gondozási Központ előtt, a Zákányszéki - Mátyás király - Dobó utca kereszteződésében, a Buszállomás tetőszerkezete alatt és a Templom melletti játszó téren.
 


A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő hírei:
December 6-tól a 14 éven aluliaknak minden pénteken ingyenes lesz a belépés a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe. Mikulás napján pedig a Miklósok is ingyen fürdőzhetnek, a gyerekek pedig apró meglepetést kapnak ajándékba.
 


Móra-Vitál hírek
A Gyógyászati Recepció 2013. decemberi ünnepi nyitva tartás a következő:
2013 December 07. Szombat-munkanap
2013 December 21. Szombat-munkanap
2013 December 23. Hétfő – munkanap
2013 December 24. Kedd-----ZÁRVA
2013 December 25. Szerda------ZÁRVA
2013 December 26.-30.-ig hétvégi nyitva tartás 9:00-18:00-ig
2013 December 31.-én 9:00-17:00-ig.
2014 Január 01-én 11:00-18:00-ig.
2014 Január 02-án - munkanap
A szakellátások és a fürdőgyógyászati ellátások a gyógyászati recepció által kiadott időpontokban vehetők igénybe.
 


Hamugyűjtés
Tájékoztatjuk a Mórahalmi Lakosságot, hogy 2013. novembertől minden hónap első SZERDÁJÁN gyűjtjük a hamut! Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy kizárólag a fehér színű, Móraép Kft. felirattal ellátott hulladékgyűjtő zsákban kihelyezett hamut szállítjuk el, továbbá a zsákban nem keveredhet kommunális hulladékkal a hamu!
 


Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda hírei:

A Süni, a Csiga, és a Napsugár csoport a Hunci Manó Játszóházba játszottak, és ennek keretében kellemes, és szórakoztató időtöltésben lehetett részük. Köszönjük Baloghné Baranyás Ágnesnek.
2013. 12. 01-jén megtörtént az Adventi gyertyagyújtás, melyen a Mórahalmi Napközi Otthonos Óvoda intézményvezetője megosztotta ünnepi gondolatait . A Törpike csoport ünnepi műsora emelte Advent első vasárnapjának fényét!
2013.11.28-án a Holdacska csoport betekintést nyert a mórahalmi Városháza működésébe. Ennek keretein belül különböző elfoglaltságokkal lepték meg a csoport tagjait. (Liftezés a legfelső szintig, és ha már eddig eljutottak szemügyre vették az üveglappal leborított szintet, birtokba vehettek egy irodát, ahol pecsételhettek, majd megtekinthették az Asterix és Obelix c. mesét, melyet nagy élvezettel, és izgalommal fogadtak). A program végén minden gyerek valami aprósággal távozott. Indulás előtt megtekinthették, kipróbálhattak egy régi író-, pénztár-és számológépet.
Köszönjük a lehetőséget Dr. Szántó Máriának (a Mórahalmi Járási Hivatal Vezetőjének), illetve azoknak, akik segítették a program lebonyolítását.
Margaréta és a Holdacska csoport a hűvös idő ellenére fürdőlátogatást tett!
 


Igazgatási szünet
Mórahalom város Jegyzője tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Mórahalmi Polgármesteri Hivatal 2013. december 7-én és 21-én ZÁRVA tart, továbbá 2013. december 23-tól december 31-ig IGAZGATÁSI szünet-et tart.
A rendkívül sürgős ügyek kezelése érdekében December 23-án, 30-án és 31-én ügyelet lesz a Hivatalban Az ügyfélfogadás 2014. január 2. napjától a megszokott ügyfélfogadási időben történik.
 


Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium – hírek

„Hivatalok napja” elnevezéssel országszerte nyílt napot tartottak a kormányhivatalok november 28-án, így Mórahalmon is. Iskolánk hetedikes és nyolcadikos diákjai rendhagyó osztályfőnöki órán, pályaválasztási tanácsokkal egybekötött nyílt napon, valamint helyi közigazgatás-történeti kiállításon vehettek részt a közigazgatási szervek koordinálásában.
December 6-án meglátogatta iskolánkat a Mikulás, aki végigjárta az alsós osztályközösségeket. A kisdiákok izgatottan várták, dalokkal, versekkel fogadták.
December 13-án, Luca napján, még a téli szünet előtt a napközis gyerekek számára téli, adventi játékos foglalkozást szerveznek iskolákban a napközis tanító nénik. A közelgő ünnepekre asztali dekorációt, üdvözlőlapokat, karácsonyfadíszeket barkácsolnak, melyeket mindannyian haza is vihetnek. Ez folytatása annak a kezdeményezésnek, melynek első állomásaként az alsó tagozatos gyerekek az őszi szünet előtti utolsó délután kézműveskedtek, népi játékokkal, őszi gyermekversekkel ismerkedhettek meg, kipróbálhatták ügyességüket a játszóházi eszközökkel, játékokkal.
Fontos információk az év vége felé közeledve:
December 20-án pénteken iskolai karácsonyi ünnepség lesz, december 21-én szombaton pedig tanítás nélküli munkanap. A téli szünet ideje alatt az iskola ZÁRVA tart. A szünet utáni első tanítási nap 2014. január 6. hétfő „A” hét szerinti órarend.
 


Síkosságmentesítés
Megkérjük a Kedves Lakosságot, hogy a tél beköszöntével a házuk előtt, közterületen lévő járdák tisztításáról, síkosság mentesítéséről gondoskodni szíveskedjenek.
Itt a tél, hó is eshet, vagy ónos eső. A hideg időben hulló eső, vagy hó, hamar ráfagy az ingatlanok előtti járdákra, ami balesetveszélyt jelent a közlekedők számára. Ezért fontos, hogy a járdák síkosság-mentesítése, az időjárás függvényében akár naponta több alkalommal is megtörténjen. Különösen veszélyeztetettek a gyermekek, az idős emberek és a mozgásukban bármilyen okból korlátozott személyek.
A közterület-felügyelő folyamatosan ellenőrzi a járdák letakarítását és síkosság-mentesítését. Ahol hiányosságot tapasztal, ott az illetékes személy figyelmét felhívja az elmaradt, de szükséges feladatok elvégzésére, valamint gondatlanságának esetleges következményeire.
Ahol a visszaellenőrzés során a figyelmeztetés ellenére is hiányosságot talál, ott az érvényes jogszabályok alapján a jegyző bírságot szabhat ki. Emellett számítani lehet arra is, hogy a balesetet szenvedett járókelő polgári pert indíthat az őt ért kár megtérítése érdekében.
Másik fontos momentum az idei év szeptembere óta érvényes jogszabály: 346/2008. (XII. 30.) Korm. Rendelet a fás szárú növények védelméről; A fás szárú növények fenntartása, kezelése 5. § (2) Belterületi közterületen - a közúti forgalom számára igénybe vett terület (úttest) kivételével - a síkosság-mentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti. Magyarul: sózni TILOS!
A környezet védelme miatt a síkosság-mentesítésre lehetőség szerint durva szemcséjű homok illetve homokkal kevert fűrészpor vagy forgács használata ajánlott, leginkább azokon a területeken, ahol a járdaszakaszokon vagy annak közelében növények találhatók. Még nincsen késő a fenti anyagokat beszerezni, hogy a rossz időben eleget lehessen tenni az előírásoknak
 


„Mennyi szeretet fér el egy cipős dobozban?”

A Móra- Tourist Nonprofit Kft. adománygyűjtést szervez a Baptista Szeretetszolgáltat által elindított “Tízezer gyermek karácsonya akció” keretein belül. 2013. december 17-ig várjuk a felajánlásokat a rászoruló gyermekek részére, melyet irodánkban adhatnak le. (Cím: 6782 Mórahalom, Tömörkény utca 3.) Vállaljuk, hogy az ajándékokat eljuttatjuk a szegedi gyűjtőpontra. Részletekért keresse a „Cipős doboz Akció” hivatalos honlapját: www.ciposdoboz.hu
 


Móra-Vitál Nonprofit Kft. ajánlata
Karácsonyi ajándékot keres? Lepje meg szeretteit ünnepi csomagjaink egyikével, melyek névre szóló ajándékutalványok formájában is megrendelhetők!

Kedves Hölgyek!
Az ünnepi előkészületek fáradalmait kényeztető masszázsprogramokkal kívánjuk megkönnyíteni.
A frissítő testradír-masszázsok ellenállhatatlanul puhává varázsolják bőrüket, a pihentető aromamasszázsok pedig felejthetetlenné teszik a nálunk töltött időt!

Tisztelt Urak!
Lepjék meg kedvesüket, igazán kedvezményes masszázscsomagjaink egyikével, mellyel Önök is hozzájárulhatnak a kiegyensúlyozott ünnepi hangulathoz.
A hatás garantáltan nem marad el! Az ajándékutalványok 2014. március 31-ig használhatók fel!
 


Gondozási Központ hírei
Decemberben ezek az események történnek életünkben:
December 5-én a Gondozási Központba megérkezik a Mikulás.140 fő ellátott részére készítünk mikuláscsomagot, amelyet a jótékonysági bál bevételéből állítunk össze.
December 12-én részt veszünk az Aranyszömben egy ünnepségen, amely a Kistérség megszervezésében kerül megrendezésre a szociális munka napjának keretén belül. Itt jelen lesz a kistérség szociális ellátásában dolgozó összes munkavállalója (közösségi gondozó, szociális segítő,szociális gondozó és tanyagondnok egyaránt)
December 17-én az intézmény dolgozóinak megtartjuk az év végi vacsorát
December 19-én karácsonyi ünnepséget tartunk nappali ellátásban részesülő szépkorúink részére, amelyen a Napközi Otthonos Óvoda Holdacska csoportja fog szerepelni, Polgármester Úr köszöntőt mond
Megkezdjük a 70 éven felüliek részére kiszállítani a karácsonyi csomagokat (az Önkormányzat ajándékát)