Városi hírcsokor

Rövid hírek a városi intézmények életéről, a városban történő eseményekről.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő hírei:
2013. december 6. Miklós napján, pénteken csoki mikulással várjuk a fürdőbe érkező vendégeket. Ezen a napon a Miklósok, a Mikulások és a Mikulást kísérő két krampusz (Kele és Kótya) ingyenesen veheti igénybe a fürdő szolgáltatásait! A lehetőség csak teljes jelmezben érkező vendégekre vonatkozik!
December 6-tól a 14 éven aluliaknak minden pénteken ingyenes lesz a belépés a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe. Mikulás napján pedig a Miklósok is ingyen fürdőzhetnek, a gyerekek pedig apró meglepetést kapnak ajándékba.
 


Móra-Vitál hírek
A Gyógyászati Recepció 2013. decemberi ünnepi nyitva tartás a következő:
- 2013. December 07. Szombat-munkanap
- 2013. December 21. Szombat-munkanap
- 2013. December 23. Hétfő – munkanap
- 2013. December 24. Kedd-----ZÁRVA
- 2013. December 25. Szerda------ZÁRVA
- 2013. December 26.-30.-ig hétvégi nyitva tartás 9:00-18:00-ig
- 2013. December 31.-én 9:00-17:00-ig.
- 2014. Január 01-én 11:00-18:00-ig.
- 2014. Január 02-án - munkanap
A szakellátások és a fürdőgyógyászati ellátások a gyógyászati recepció által kiadott időpontokban vehetők igénybe.

A Móra-Vitál Kft. 2013. november 19-től 2013. december 8-ig tartó akciós ajánlatában svédmasszázst kínál 2750 Ft helyett 2400 Ft-ért. Az ajánlat minden munkában megfáradt vendégnek szól, akinek egy kis lazításra van szüksége.
Előzetes időpont egyeztetésért keresse Gyógyászati recepciónkat a 62/580-042-es számon, vagy a vitalreci@morahalom.hu email címen.

Magyar Balneológiai Egyesület Nagygyűlésének első napján a Móra-Vitál Kft. részéről Rozsnyai Erika vett részt Rendezvény Mezőkövesden volt, 2013. november 15-17 közt. A főként orvos szakmai előadások (pl.: nőgyógyászat és balneológia, humán biometeorológia) mellett gyógyturizmussal kapcsolatos előadások is elhangzottak.
A nyitó előadások Mezőkövesd történetét, valamint a gyógyvíz felszínre kerülését, a fürdő születését és történetét, a Mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Központ kialakulását, induló és jelenlegi szakemberek körét mutatták be.
A balneológia és gyógyidegenforgalom blokkban Magyarország gyógyhelyeiről esett szó, 2013-ban Mezőkövesd és Nyíregyháza minősült gyógyhellyé, folyamatban Kapuvár, Tapolca, Szigetvár és Mórahalom minősítése.

Oroszország gyógyturisztikai sajátosságairól a Magyar Turizmus Zrt. munkatársa tartott érdekes előadást (pl. az orosz utazási irodák front-office munkatársai között egyre gyakrabban lehet szakorvosokat találni, akik a vendég által bemutatott leletek alapján a mihamarabbi gyógyulás céljából konkrét gyógyhelyeket javasolnak Európa-szerte.
Ezt követően PhD hallgatók előadásai hangzottak el.
 


Gondozási Központ hírei:
Megkezdtük a téli előkészületeket, összegyűjtöttük a jelzések alapján kik azok a személyek, akik a téli időszakban több figyelemre, segítségre szorulnak. Veszélyeztetettségi listát készítettünk, amely alapján fokozottan figyelünk a listán szereplőkre. Nappali ellátásban részesülő ellátottainkkal megkezdtük az ünnepi előkészületeket. Foglalkoztatás keretén belül asztali díszeket készítünk.
December 5-én megérkezik klubosainkhoz a Mikulás.
 

Családi nap a bölcsődében
A Hunci Manó Játszóház a bölcsődébe és családi napközibe járó gyerekek számára, családi délutánt szervez. 16 órakor Mikulás és barátja, krampusz várja a gyerekeket, testvéreiket és szülőket. Majd játszóházi program, ugrálóvárazás és kézműveskedés színesíti a programot.
December 7-én szombaton, az áthelyezett munkanapon intézményünk 7-17 óráig nyitva tart."

 


Móraép Nonprofit Kft. hírek

A DAOP-1.1.1/AC-11-2012-0005 azonosító számú projekt keretén belül az Ipari Park Szolgáltató Központ fejlesztése során építési beruházás -ivóvízvezeték, tűzoltó-vízvezeték, szennyvíz-csatorna hálózat kiépítése elkészült.

A DAOP-1.1.1/AC-11-2012-0005 azonosító számú Ipari Parki Szolgáltató Központ fejlesztése során csapadékvíz-elvezető csatorna építése elnevezésű projekt közbeszerzése sikeresen lezajlott, a kivitelezési munkák megkezdődtek. Jelenleg ezen projekt 90 %-os készültségben van.

DAOP-1.1.1/AC-11_2012-0005 azonosító számú Ipari Parki Szolgáltató Központ fejlesztése során Munkagép-javító csarnok építése elkészült.
A HURO/1101/053/2.1.3 azonosító számú Új Turisztikai célpontok létrehozása rehabilitáción és kultúrán keresztül elnevezésű projekt keretén belül a Mórahalom, Röszkei út 43. szám alatt lévő Klebelsberg Iskola (volt alsó iskola) felújítása folyamatban van. Jelenleg a tetőfelújítás elkészült és a belső szakipari munkák vannak folyamatban.

A Mórahalom rendezvény és vásártér felújításának munkálatai közül az aszfaltozás és térburkolás készült el. Az erős és gyenge áram bekötése folyamatban van. A kertészeti munkák az ősz folyamán elkészülnek.

A Városházával szemközti oldalon buszmegállótól a Munkaügyi Központig a sétány kiépítése megvalósult.

Az Mórahalom Városi Önkormányzat saját beruházás keretében a Városházától a CBA Centig korzó kiépítését valósítja meg.

Tájékoztatjuk a Mórahalmi Lakosságot, hogy 2013. novembertől minden hónap első SZERDÁJÁN gyűjtjük a hamut! Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy kizárólag a fehér színű, Móraép Kft. felirattal ellátott hulladékgyűjtő zsákban kihelyezett hamut szállítjuk el, továbbá a zsákban nem keveredhet kommunális hulladékkal a hamu!
 

Közterületek tisztántartása
Megkérjük a Kedves Lakosságot, hogy a tél beköszöntével a házuk előtt, közterületen lévő járdák tisztításáról, síkosság mentesítéséről gondoskodni szíveskedjenek.
Itt a tél, hó is eshet, vagy ónos eső. A hideg időben hulló eső, vagy hó, hamar ráfagy az ingatlanok előtti járdákra, ami balesetveszélyt jelent a közlekedők számára. Ezért fontos, hogy a járdák síkosság-mentesítése az időjárás függvényében akár naponta több alkalommal is megtörténjen. Különösen veszélyeztetettek a gyermekek, az idős emberek és a mozgásukban bármilyen okból korlátozott személyek.
A közterület-felügyelő folyamatosan ellenőrzi a járdák letakarítását és síkosság-mentesítését. Ahol hiányosságot tapasztal, ott az illetékes személy figyelmét felhívja az elmaradt, de szükséges feladatok elvégzésére, valamint gondatlanságának esetleges következményeire.
Ahol a visszaellenőrzés során a figyelmeztetés ellenére is hiányosságot talál, ott az érvényes jogszabályok alapján a jegyző bírságot szabhat ki. Emellett számítani lehet arra is, hogy a balesetet szenvedett járókelő polgári pert indíthat az őt ért kár megtérítése érdekében.
Másik fontos momentum az idei év szeptembere óta érvényes jogszabály: 346/2008. (XII. 30.) Korm. Rendelet a fás szárú növények védelméről; A fás szárú növények fenntartása, kezelése 5. § (2) Belterületi közterületen - a közúti forgalom számára igénybe vett terület (úttest) kivételével - a síkosság-mentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti. Magyarul: sózni TILOS!
A környezet védelme miatt a síkosság-mentesítésre lehetőség szerint durva szemcséjű homok illetve homokkal kevert fűrészpor vagy forgács használata ajánlott, leginkább azokon a területeken, ahol a járdaszakaszokon vagy annak közelében növények találhatók. Még nincsen késő a fenti anyagokat beszerezni, hogy a rossz időben eleget lehessen tenni az előírásoknak
 


„Mennyi szeretet fér el egy cipős dobozban?”
A Móra- Tourist Nonprofit Kft. adománygyűjtést szervez a Baptista Szeretetszolgáltat által elindított “Tízezer gyermek karácsonya akció” keretein belül. 2013. december 17-ig várjuk a felajánlásokat a rászoruló gyermekek részére, melyet irodánkban adhatnak le. (Cím: 6782 Mórahalom, Tömörkény utca 3.) Vállaljuk, hogy az ajándékokat eljuttatjuk a szegedi gyűjtőpontra. Részletekért keresse a „Cipős doboz Akció” hivatalos honlapját: www.ciposdoboz.hu

 


 Móra-Vitál Nonprofit Kft. ajánlata
Karácsonyi ajándékot keres? Lepje meg szeretteit ünnepi csomagjaink egyikével, melyek névre szóló ajándékutalványok formájában is megrendelhetők!

Kedves Hölgyek!
Az ünnepi előkészületek fáradalmait kényeztető masszázsprogramokkal kívánjuk megkönnyíteni.
A frissítő testradír-masszázsok ellenállhatatlanul puhává varázsolják bőrüket, a pihentető aromamasszázsok pedig felejthetetlenné teszik a nálunk töltött időt!

Tisztelt Urak!
Lepjék meg kedvesüket, igazán kedvezményes masszázscsomagjaink egyikével, mellyel Önök is hozzájárulhatnak a kiegyensúlyozott ünnepi hangulathoz.
A hatás garantáltan nem marad el! Az ajándékutalványok 2014. március 31-ig használhatók fel!
 


Folytatódik a LED-es Közvilágítás építése
A GEOCOM CONCERTO programból folytatódik a LED-es Közvilágítás építése. A Buszállomás tetőszerkezete alatt, a Gondozási központ közelében és a Zákányszéki-Dobó utca- Mátyás király kereszteződésében lévő buszmegállókban működik az új LED-es világítás. Hamarosan elkészül a Körforgalom LED-es világítása is. A projektből elkészült világítási rendszer november végére minden érintett helyszínen üzemelni fog.