Városi hírek (2008.10.31.)

A mórahalmi fürdőben mért hőmérséklet az Interneten is megtekinthető; Újra nyit az Erzsébet Kávézó; Cacao Club Disco; Megszokott nyitva tartás Mindenszentek napján is; Kiállítások hónapja; Híváselosztó a Szent Margit Egészségházban; Közmeghallgatás; Megkezdődött a kútfúrás; Álláshirdetés - ügyvezető igazgató; Konferencia a kistérségi vállalkozókért; 1,7 milliárd forintos szálloda beruházás Mórahalmon

A mórahalmi fürdőben mért hőmérséklet az Interneten is megtekinthető

Az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő területén is felszerelésre került az Internethez csatlakozó digitális hőmérő. Segítségével bárki nyomon követheti, vagy informálódhat az aktuális hőmérsékletről. A mért értékek az éppen aktuális hőmérsékletet mutatják.

A szabadban és árnyékban mért hőmérsékleti adat, valamint az élő kamerakép a http://termalkamera.eu oldalon tekinthető meg.

Újra nyit az Erzsébet Kávézó


Az Erzsébet Kávézó november 3-tól kávékülönlegességekkel, széles italkínálattal, folyamatos akciókkal ismét várja vendégeit a Millenniumi sétány 16. szám alatt. Céges és magánrendezvények teljes körű lebonyolítását is vállalják.


Cacao Club Disco

A Cacao Club péntekenként újra diszkóval, szerdánként 20 órától pedig a megszokott kártya klubbal várja a fiatalokat.


Megszokott nyitva tartás Mindenszentek napján is

Az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben Mindenszentek napján, azaz november 1-én, szombaton és a halottak napján, november 2-án, vasárnap is 9–19 óráig várják a fürdőzni, pihenni vágyókat. A „Pihentető péntek esték” elnevezéssel indult akciónak köszönhetően a fürdő péntekenként továbbra is 9-23 óráig látogatható.

Kiállítások hónapja

Mórahalom Város Önkormányzata az elmúlt hónapban több, elsősorban turizmushoz kapcsolódó kiállításon vett részt. Október 9-12. között rendezték meg Szerbiában az Újvidéki Nemzetközi Turisztikai, Halászati és Vadászati Kiállítást, ahol közös kiállítói standon a régióból Szeged és Gyula mellett Mórahalom is bemutatkozott. Október 23-26. között egy időben zajlott a belföldi Csabai Kolbászfesztivál, valamint a külföldi Gazdasági, Építőipari és Bútoripari Kiállítást a szabadkai Sportcsarnokban. A Csabai Kolbászfesztivál kísérő programjaként rendezték meg a IV. Turisztikai Kiállítást, ahol a város és a térség egyre bővülő turisztikai kínálatával is megismerkedhetnek a látogatók.


Híváselosztó a Szent Margit Egészségházban

A Szent Margit Egészségházban automata híváselosztó került beállításra. A 62/281-260-as központi számot tárcsázva az automata felsorolja a tárcsázható mellék számokat, így a háziorvosoktól a szakrendelésekig közvetlenül hívható a keresett orvos, vagy asszisztens.


Közmeghallgatás

Mórahalom Város Képviselő-testülete 2008. november 20-án, csütörtökön 18.00 órakor közmeghallgatást tart az Aranyszöm Rendezvényház színháztermében. A lakossági fórumon tájékoztató hangzik el az önkormányzat 2008. évi térség- és településfejlesztési tevékenységéről, az adórendeletek módosításáról, a 2009. évi költségvetési koncepcióról, valamint egyéb közérdekű javaslatokról, bejelentésekről.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a közmeghallgatást élő, egyenes adásban közvetíti a MÓRANET kábeltelevízió. A műsor ideje alatt a napirendekkel kapcsolatos kérdéseiket telefonon is feltehetik a 62/281–079 és a 62/281–219-es számokon. SMS-ben már folyamatosan várjuk észrevételeiket a 70/3123-104-es mobilszámra.

Minden érdeklődőt vár a Képviselő-testület!


Megkezdődött a kútfúrás

Mórahalom város infrastrukturális fejlesztésében egyre nagyobb teret kap a megújuló erőforrások, és a geotermikus energia hasznosítása.

2008. október 20-án a Hunyadi liget déli részén az Aquaplus Kft. kútfúrói megkezdték a nyertes geotermikus kaszkádrendszer projekthez kapcsolódó 1.300 m talpmélységű kitermelő termálkút fúrását. A kaszkádrendszer kiépítése során a település közintézményeit rácsatlakoztatják a 2 km hosszú rendszerre, melyek a feltörő 70-80 fokos termálvíz által menet közben leadott hőt használják fel. A munkálatok a nap 24 órájában zajlanak, mely zavarhatja az ott lakók mindennapjait. A várhatóan 2008. november 20-ig folyamatosan zajló kútfúrással járó munkazajért az Önkormányzat ezúton is elnézést és megértést kér az ott lakóktól.


Álláshirdetés - ügyvezető igazgató

Mórahalom Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Móra-Vitál Kht. ügyvezető igazgatói munkakörére. A pályázatok beadásának határideje: 2008. november 10.

Elvárások:

- felsőfokú végzettség

- vezetői szakmai gyakorlat

- önálló munkavégzés

- jártasság az egészségügyben

- jó kommunikációs készség

- felhasználói szintű számítógépes ismeret

- pályázati forráskezelési ismeretek

- idegen-nyelv tudás

Fényképpel ellátott önéletrajzot, motivációs levelet, bizonyítvány másolatokat az info@morahalom.hu e-mail címre várjuk.


Projektegyeztetés

2008. október 15-én az Önkormányzat munkatársai részt vettek a DARFÜ szegedi székhelyén megtartott projektegyeztetésen. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Program támogatási rendszerének keretében lehetőség nyílhat az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő továbbfejlesztésére. A projekt a kétfordulós pályázati eljárás első fordulóján már átjutott, így a homokháti fővárosban jó eséllyel megvalósulhat a tervezett gyermekfürdő és szaunavilág.


Konferencia a kistérségi vállalkozókért

Az Inno-Motive Nonprofit Kft. és Mórahalom Város Önkormányzata közös szervezésében 2008. október 30-án információs napot tartottak a Mórahalmi kistérség vállalkozói részére. A program az „EU Tudásmenedzsment Központ szerepe a vállalkozások fejlesztésében”, címet kapta. Az Aranyszöm Rendezvényházban tartott tájékoztató célja az volt, hogy megfelelő információval lássa el azon cégeket, akik nemzetközi piaci lehetőségek iránt érdeklődnek, külföldi kapcsolatokkal rendelkeznek, vagy új piacok felkutatását tervezik.

A rendezvény további célkitűzése, hogy információt biztosítson az EU forrásból, illetve egyéb, új finanszírozási lehetőségekről. A rendezvény a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium támogatásával valósult meg.


 1,7 milliárd forintos szálloda beruházás Mórahalmon

A MÓRA-INVEST Beruházó, Fejlesztő és Kivitelező Kft. sikeres pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez.

A „Hotel Colosseum wellness és konferencia szálloda létrehozása Mórahalmon” című pályázat pozitív elbírálásban részesült, így a cég egy 74 szobás, kör alakú, colosseumra emlékeztető wellness és konferencia szállodát épít az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában. A projektcég a pályázat kapcsán 512 millió 295 ezer forint összegű támogatást kap a szálloda megépítésére, melyhez a fennmaradó több mint 1 milliárd forint önerőt kell biztosítania. A szálloda létrehozása további előrelépést hozhat a kisváros idegenforgalmi életbe, hiszen a tapasztalatok szerint már most nagy kereslet mutatkozik a magas kategóriájú, négy csillagos szálloda iránt.


Társaikra emlékeztek az Idősek Klubjában

Az Idősek Klubjának tagjai a héten koszorúkat készítettek és csütörtökön a klubnapon a közelmúltban elhunyt klubtársakra emlékeztek. A megemlékezést az eltávozottak sírjáról készült képeknél tették meg virágok elhelyezésével, mécsesek gyújtásával, sok régi, kedves emlék felidézésével.