„Főzzön játszóteret” program; Új ügyvezető igazgató a Móra-Vitál Kht élén; 2009-es nyitva tartási rend a gyógyfürdőben; Dohányozni tilos!; Kormányrendelet írja elő a kötelező házszámozást!; Sikeres pályázat belterületi csapadék- és belvíz elvezetésre; Zárva lesz a Polgármesteri Hivatal január végén

- „Főzzön játszóteret” program

Az Unilever Magyarország Kft. szervezésében a Delikát8 két sikeres év után tovább folytatja a „Főzzön játszóteret” programját, így 2009-ben ismét 8 db új és biztonságos játszótérre pályázhatnak a települések lakói. Minél több pályázattal indul egy település, annál nagyobb az esélye egy ilyen nyereményre. Kérjük, gyűjtsék a Delikát8 termék vonalkódját és az összegyűjtött vonalkódot leadhatják a Napköziotthonos Óvodában, valamint a Tourinform Irodában is. Nyerjünk együtt játszóteret Mórahalomnak!


- Új ügyvezető igazgató a Móra-Vitál Kht élén


Móra-Vitál Kht ügyvezető állának betöltésére érkezett pályázatok kiértékelése után, a tulajdonos Mórahalom város Képviselőtestülete Malatinszki Jánosné dr. választotta ki a feladatra.


- 2009-es nyitva tartási rend a gyógyfürdőben

Az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő üzleti tervében meghatározásra került a 2009. évi nyitva tartási rend, valamint a kültéri medencék üzemelési rendje is.

Nyári nyitva tartás: 2009. május 30-tól (szombat)– augusztus 30-ig (vasárnap) érvényes.

A bliccelők kiszűrésére Mórahalom város Önkormányzata hamarosan vonalkóddal ellátott – alkalmi letéti díjas belépőjegyet léptet életbe. Belépőjegy letéti díjat a vendég a kilépéskor visszakapja. A belépőjegy kiváltástól számított meghatározott időtartamra érvényes és csak a kozmetika, pedikűr – manikűr, fizioterápia, szolárium, kondi terem használatára jogosítja a vendéget. Más szolgáltatás igénybevételére, pl. fürdőzésre, szaunázásra, stb nem.

Gyógyászati kezelésre érkező vendégek 2009. január 7-től csak a Gyógyászati recepciónál, a Szent László park felől léphetnek be a fürdő területére.


- Dohányozni tilos!

2009. január 1.-től Mórahalom város képviselőtestületének döntése értelmében tilos dohányozni a Barmos György téren, a Római Katolikus Templom kertjében, a Szent László Parkban, valamint a település játszóterein! Ezeken a helyeken csak a kijelölt helyen lehet rágyújtani! Aki ezt megszegi szabálysértést követ el, és harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A tájékoztató táblák kihelyezésre kerültek az említett helyeken, a dohányzásra kijelölt helyeken is. A buszváró területén van lehetőség a dohányzásra, ahová több csikktartó is kikerült.


- Kormányrendelet írja elő a kötelező házszámozást!

Kormányrendelet írja elő, hogy a lakóingatlanokat házszámmal kell jelölni. Mórahalom város Önkormányzata ellenőrizteti a kormányrendelet betartatását. Aki nem rendelkezik az ingatlanán házszámjelzéssel, azt levélben értesítik és szólítják fel a hiányosság pótlására. A vonatkozó kormányrendelet nem írja elő a házszámjelzés minőségét, formáját. Az Önkormányzat kér mindenkit, hogy akinek még nincsen házszám kitéve, mielőbb pótolja azt!


- Sikeres pályázat belterületi csapadék- és belvíz elvezetésre

A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács a Dél-alföldi Operatív Program keretében pályázatot hirdetett a belterületi csapadék- és belvíz elvezetés támogatására, még 2008-ban. Mórahalom város Önkormányzata sikeresen pályázatot nyújtott be a Petőfi, Honvéd, Móra Ferenc, Juhász Gyula, Rózsa, Köztársaság utcákban a csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciójának támogatására.

A támogatás célja a helyi vízkár és belvizek okozta káresemények kockázatának mérséklése, a további környezeti káresemények megelőzése a belterületi csapadékvíz elvezető árokrendszer kiépítésével, a településen áthaladó vízfolyások, belvízelvezető csatornák rekonstrukciójával, építésével; tározók és záportározók építésével, a külterületről érkező vizek övárokkal való felfogásával.


- Zárva lesz a Polgármesteri Hivatal január végén

A Polgármester Hivatal 2009. január 26-tól, hétfőtől, 2009. január 30-ig, péntekig zárva tart a 2008. évi ügyek lezárásának, ügyiratok irattárba helyezésének zavartalan lebonyolítása érdekében. A lakosság megértését köszöni a hivatali apparátus. 2009. február 2-tól, hétfőtől a megszokott ügyfélfogadási időben várják kedves ügyfeleiket.