Városi hírek (2009.01.16.)

Vizitkártya a Gyógyfürdőben; Tilos a dohányzás a köztereken!; Síkosság-mentesítés; Csapadékvíz csatornák tisztán tartása; Szelektív szemétgyűjtés; Égáz-Dégáz Zrt ügyfélforgalmi iroda;Gyermekfelügyelet a Családi Napköziben; Gyógyvízfelmérő vizsgálatok

Vizitkártya a Gyógyfürdőben

Az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőt jogosulatlanul használók kiszűrésére Mórahalom város Önkormányzata 2009. január 19. hétfőtől vonalkóddal ellátott – alkalmi letéti díjas vizitkártyát léptetett életbe. Vizitkártya letéti díját, mely 1 000 Ft, a vendég a kilépéskor visszakapja. A belépőjegy kiváltástól számított 60 perc időtartamra érvényes és az igénybe vett szolgáltatási díj megfizetésével csak a kozmetika, pedikűr – manikűr, szolárium, kondi terem használatára jogosítja a vendéget. Más szolgáltatás igénybevételére, pl. fürdőzésre, szaunázásra, stb nem.

Gyógyászati kezelésre érkező vendégek 2009. január 7-től csak a Gyógyászati recepciónál, a Szent László park felöl léphetnek be a fürdő területére.


Tilos a dohányzás a köztereken!

2009. január 1.-től Mórahalom város képviselőtestületének döntése értelmében tilos dohányozni a Barmos György téren, a Római Katolikus Templom kertjében, a Szent László Parkban, valamint a település játszóterein! Aki ezt megszegi szabálysértést követ el, és harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Itt csak a kijelölt helyen lehet rágyújtani! A buszváró területén van lehetőség a dohányzásra, ahová több csikktartó is kikerült A tájékoztató táblák kihelyezésre kerültek az említett tiltott és a dohányzásra kijelölt helyeken is.


Zárva lesz a Polgármesteri Hivatal

A Polgármester Hivatal 2009. január 26-tól, hétfőtől, 2009. január 30-ig, péntekig zárva tart a 2008. évi ügyek lezárásának, ügyiratok irattárba helyezésének zavartalan lebonyolítása érdekében. A lakosság megértését köszöni a hivatali apparátus. 2009. február 2-tól, hétfőtől a megszokott ügyfélfogadási időben várják kedves ügyfeleiket.


Síkosság-mentesítés

Az elmúlt héten mindenki tapasztalta az időjárás okozta síkos útszakaszokat! Szeretnénk mindenkinek a figyelmét felhívni, hogy az ingatlan tulajdonosának a kötelessége az előtte lévő közterületi járdaszakasz takarítása, valamint síkosság-mentesítése! Ez utóbbit első sorban homok, fűrészpor használatával teheti meg. 2010-tól a só alkalmazás tilos lesz, hiszen a só nem környezetbarát anyag. Az ingatlan tulajdonosa, vagy használója ellen, aki e kötelezettségének nem tesz eleget, a Polgármesteri Hivatal Közterületfelügyelője szankciókat kezdeményezhet.

Felhívjuk a lakosok, valamint, vállalatvezetők figyelmét, hogy a téli jegesedés illetve hóesés utáni csúszásmentesítést kellő időben és kellő gyakorisággal végezzék, ugyanis az esetleges balesetekért az ingatlan tulajdonosa illetve üzemeltetője a felelős.


Csapadékvíz csatornák tisztántartása

A csapadékvíz csatornák illetve szikkasztók tisztán tartása is az ingatlan tulajdonosának vagy használójának a feladata. Tapasztalatunk szerint továbbra is sok a hiányosság, amely a várható csapadékos időszakban belvíz problémákat okozhat.


Szelektív szemétgyűjtés

A Móraép Kht. köztisztasági szolgáltatások keretében továbbra is fő feladatának tekinti a szelektív gyűjtés teljessé tételét.

Az ellenőrzések során döntő mértékben jók a tapasztalataik, de sajnos bármilyen kis százalékban is, de akik a hasznosítható hulladék közé olyan hulladékokat is elhelyeznek, amely használhatatlanná teszi a mások által helyesen gyűjtött újrahasznosítható anyagokat azok a jogkövető polgárok munkáját is semmissé tehetik. Azon ingatlanok elől, ahol szemmel láthatóan nem a kiadott szórólapokban foglaltak szerint gyűjtik a hulladékot, nem szállítjuk el a kihelyezett zsákokat. Abban az esetben sem szállítjuk el, ha nem a Móraép Kht által kiadott zsákokat használják.

Nyomatékosan felhívják a lakosok figyelmét, hogy tüzelőanyag maradványokat (hamu, egyéb égéstermék, könnyen gyulladó anyagok, pirotechnikai eszközök, stb) tűzveszélyessége miatt nem szállítják el. Ezt a hulladékot az átrakóállomáson a lakosoktól költségtérítés ellenében átveszik és leadásukkor nem kötelező a Móraép Kht zsákjait használni.


Égáz-Dégáz Zrt ügyfélforgalmi iroda

A lakossági bejelentéseknek és kéréseknek köszönhetően Mórahalom város Önkormányzat megbeszélést kezdeményezett az ÉGÁZ - DÉGÁZ Zrt. ügyfélszolgálati Igazgatóságával. A tárgyalás eredményeként 2009. évben a Zrt. ügyfélforgalmi irodát nyit városunkban. Jelen pillanatban az irodahelység kijelölése folyik. Az ügyfélforgalmi iroda nyitásáról a későbbiekben híreinkben, valamint szórólapon értesítjük a lakosságot.


Gyermekfelügyelet a Családi Napköziben

A Huncutka Bölcsőde és Családi napköziben minden héten hétfőn és szerdán 15-17 óráig kötetlen játékot és gyermek felügyeletet biztosítunk. Ára mindösszesen: 100 Ft/ óra. Ha szeretné gyermekét biztonságos, kellemes, játékokkal teli környezetben tudni 1-2 órára, hozza el gyermekét a Családi Napközibe.


Gyógyvízfelmérő vizsgálatok

A Móravitál Kht. szakorvosainak közreműködésével tovább folynak a mórahalmi gyógyvíz gyógyhatását felmérő vizsgálatok. Kedden és pénteken délelőtt 8.00 – 12 óra között a 4-es rendelőben várják az önkéntes jelentkezőket, váll - térd, de főként csípőízületi problémákban szenvedőket, akik részt tudnak venni e bizonyítási eljáráson. A közreműködők állapotfelmérésen vesznek részt, ahol hőkamerát is alkalmaznak a szakértők az egészségi állapot meghatározásához. Majd 15 alkalommal gyógyvizes medencefürdőt vesznek fel. A lejárt kezelés után ellenőrző állapotfelmérő vizsgálaton vesznek részt. Kérjük segítsék részvételükkel - közreműködésükkel munkánkat.