Városi hírek (2013. 11. 07.)

Móra-Vitál Kft hírei; Országos kirakodó- és állatvásár; Détári Lajos könyvbemutatót tart Mórahalmon; Fuvarozó vállalkozói találkozó; Lengyel Magyar két jó barát; Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő hírei; Közmeghallgatás

Móra-Vitál Kft hírei:

Kedves Vendégeink!

„ Élvezd a kis dolgokat, egy nap vissza fogsz tekinteni és rájössz, hogy azok voltak a nagy dolgok.” Robert Brault

5-öt fizet, 6-ot vihet AKCIÓ Amennyiben szolgáltatásaink közül bármelyik 40 perces masszázsból 5 alkalmat vásárol, és ezt a vásárlástól számított 8 héten belül felhasználja, ajándékba a következő szolgáltatásaink közül választhat: 40 perces aroma masszázs vagy 40 perces csoki masszázs vagy 40 perces mézes masszázs További információ és időpont egyeztetés személyesen a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Gyógyászati Recepcióján, vagy a (62) 580-042-es telefonszámon. A szolgáltatás ajándékozható.
 



ŐSZI FESZÜLTSÉGOLDÓ MASSZÁZS AKCIÓ!!!!!
JELENTKEZZENEK MIHAMARABB október 21. ÉS november 19. KÖZÖTT 2.400 Ft helyett csak 2.000 Ft-ért 40 perces relax masszázsra a Gyógyászati Recepción! …amíg nem késő!
 


Országos kirakodó- és állatvásár
4. 2013. november 17-én, vasárnap, Országos kirakodó és állatvásár lesz a Munkácsy Mihály utcai vásártéren. A szervezők kérik a helyi lakosokat, hogy aki teheti, személygépjárművét hagyja otthon, és vigyázzanak értékeikre. A vásározók 2013. november 17-én, vasárnap éjféltől léphetnek be a vásártér területére. A részvétellel kapcsolatos egyéb információk a Móraép Kft. központi számán kérhetők: 62/281-055.
 


Détári Lajos könyvbemutatót tart Mórahalmon
Détári – az utolsó magyar világsztár tart könyvbemutatót 2013. november 9-én szombaton 19 órától a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő nyári bejáratánál található az Erzsébet Kávézóban.
 


Bor est
Sauska Bor est lesz 2013. november 16-án, szombaton 19 órától az Erzsébet Kávézóban. Érdeklődni a 20/287-53-58-as telefonszámon lehet.
 


Fuvarozó vállalkozói találkozó
A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary és a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésben, a KAVOSZ Zrt-vel együttműködésben fuvarozó vállalkozói találkozót és tájékoztatást tart 2013. november 14. (csütörtök), 14.00 órától a Fehértói Halászcsárdában, melyen a Móra-Tourist Nonprofit Kft. szakmai irányítója is részt vesz.
A résztvevők tájékoztatást kapnak az e-útdíj első hónapjai – tapasztalatokról, problémák és megoldásokról, (előadó: Dittel Gábor ügyvezető főtitkár – NiT Hungary, és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. képviselője)
• Úton a segítség – amit az Útdíj Hitelprogramról tudni kell témakörben
• Minden, ami a versenyképesség javítását szolgálja – válogasson ajánlatainkból, hallgassa meg tájékoztatóinkat!
• Hatékony, biztonságos útdíj fizetés fedélzeti eszközzel
 


Lengyel Magyar két jó barát...
2013. október 26. és november 2. között a mórahalmi focisták Mórahalom testvérvárosában tölthették az őszi szünetet. A 40 főből álló csoport a lengyelországi Uniejów városának vendégszeretetét élvezhette. A látogatás során barátságos focimeccseken és számos programon, kiránduláson vehettek részt a fiatalok. Lengyel barátaink mindenkinek életre szóló emlékeket szereztek.
 


A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő hírei:
• a Szabadtéri úszómedence 2013. november 17-ig üzemel. Az úszómedence az időjárástól függően 2013. november 18. és 2014. márciusa között zárva tart. Az esetleges november 18. utáni nyitva tartásról érdeklődjenek a fürdő weblapján.
• 2013. november 19-én, kedden Árpád házi Szent Erzsébet, Gyógyfürdőnk névadója előtt tisztelegve minden vendégünknek csokoládéval kedveskedünk, valamint ezen a napon Erzsébet nevű vendégeink ingyen vehetik igénybe a Gyógyfürdő szolgáltatásait, továbbá 1 db kedvezményes belépésre szolgáló jegyet kapnak.
• 2013. december 6. Miklós napján, pénteken csoki mikulással várjuk a fürdőbe érkező vendégeknek. Ezen a napon a Miklósok, a Mikulások és a Mikulást kísérő két krampusz (Kele és Kótya) ingyenesen veheti igénybe a fürdő szolgáltatásait! A lehetőség csak teljes jelmezben érkező vendégekre vonatkozik!
 


Közmeghallgatás
11. A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 13. §-a értelmében a Képviselő-testület köteles évente legalább egyszer előre meghirdetetett közmeghallgatást tartani, amelyen az állampolgárok és a helybeli érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.
A közmeghallgatás időpontja: 2013. november 28. 17 óra. Helye: Aranyszöm Rendezvényház (Mórahalom, Röszkei út 2.)
 


Állampolgársági eskütétel

12. Az egyszerűsített honosítás keretében magyar állampolgárságot szerzők részére november 22. napján lesz a soron következő állampolgársági eskütéttel. Akik részére a honosítási okirat megérkezett, névre szóló értesítést és meghívót kapnak.
 


Folytatódik a LED-es Közvilágítás építése
A GEOCOM CONCERTO programból folytatódik a LED-es Közvilágítás építése. Elkezdik az oszlopok állítását a Tömbbelső úton és a Szentháromság téren. Továbbá a Buszállomás tetőszerkezete alatt kicserélik a neoncsöves világítást LED-esre.
 


Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium hírei
Október végén immár 4. alkalommal került megrendezésre iskolánkban a „Nagy rajzolás”. Az ott készült fotókat megtekinthetik iskolánk honlapján. A „Nagy rajzolás” egy évente megrendezett kampány a rajzolás népszerűsítésére. 2000-ben indult el hódító útjára, először Angliában, majd az évek során világszerte több száz intézmény csatlakozott ehhez a rendezvénysorozathoz. Egyetlen célt tűzött ki maga elé több mint tíz évvel ezelőtt: mindenkit rávenni a rajzolás valamilyen formájára. Hosszú távú célja, hogy megváltoztassa a pedagógusok és a nagyközönség rajzoláshoz való hozzáállását, és kitörölje a szótárból azt a kifejezést, hogy „Én nem tudok rajzolni.”
A Diákönkormányzat szervezésében októberben megrendezett őszi papírgyűjtési akcióban a szorgos gyerekek, szülők, osztályközösségek közel 25 tonna papírt gyűjtöttek össze 2 nap alatt.
November 13-án, szerdán iskolánk szaktanárai fogadóórát tartanak délután 16 és 18 óra között, ezt követően kerül sor a nyolcadikosok összevont szülői értekezletére. Ezzel párhuzamosan este 6 órától az iskola aulájában a Diákönkormányzat szervezésében ismételten jótékonysági árverést tartunk, ahol iskolánk jelenlegi és egykori tanulóinak legszebb festményeire lehet licitálni. A képek az iskola honlapján is megtekinthetők. A bevétel a diákönkormányzatot, így iskolánk valamennyi tanulóját támogatja.
November 23-án, szombaton kerül megrendezésre az iskolai „Szülők bálja”, melyen a jó hangulatról a Ráadás Zenekar gondoskodik. Jegyek, illetve támogató jegyek a bölcsődében és az iskolában is vásárolhatók. A bál bevételét az iskolaudvar parkosítására és kültéri játékok beszerzésére kívánjuk fordítani.
16. Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy 2013. 11. 18-án hétfőn 8-16 óráig áramszünet lesz a Hulladékudvaron, ezért ezen a napon a nyitva tartás szünetel. Szíves megértésüket köszönjük!
 


Tisztelt Mórahalmi Lakosok!

Mórahalom Városi Önkormányzata a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő kapcsán 2013. október 30. és november 18 között levegő tisztasági mérést végeznek a Gyógyfürdő területén.
Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a fenti időszakban háztartási és kerti hulladék égetését mellőzni szíveskedjék és ezen időszak alatt amennyiben lehetséges ne használják a vegyes tüzelésű kazánokat. Gázzal, villannyal fűtsenek inkább.
A mérés eredménye nagyban befolyásolja városunk turisztikai előrehaladását és további fejlesztési lehetőségeit, mely mindannyiunk közös érdeke.