Vízszállítót vesznek a mórahalmi tűzoltók

A nyáron szinte heti rendszerességgel vonult tüzet oltani Mórahalom Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, ezért is különösen fontos az az új jármű.

A nyáron szinte heti rendszerességgel vonult tüzet oltani Mórahalom Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, gyakran nem csak a saját működési területükön, ami Ásotthalom és Mórahalom, hanem más településeken is besegítettek a hivatásosoknak. Ezért is különösen fontos az az új jármű, amellyel hamarosan bővül a tűzoltók öt járműből álló járműparkja.

Németh Attila tűzoltóparancsnok azzal kezdte, hogy a megyében egyedülálló módon egy egyesület, a mórahalmi vállalta az önálló beavatkozással járó kötelezettségeket és feladatokat. Ez azt jelenti, hogy hivatásos tűzoltók nélkül is vonulhatnak. – Önálló beavatkozásra jogosult egyesület vagyunk, ami azt jelenti, hogy ugyanazt a feladatot látjuk el, mint a hivatásosok. Csak mi önkéntes alapon tesszük – tette hozzá Németh Attila.

– Az új jármű vizet szállít, havat tol, utat sóz, belvíz esetén homokot tud szállítani. Szakkifejezéssel ez egy több cserefelépítményes jármű, nem a klasszikus, fecskendős, mint ami szaladgál a káreseteknél. Ez egy multifunkcionális jármű, ami a tűzoltás során elsődlegesen vízszállítóként működik. A nyári szárazságban, a tűzeseteknél ez nagyon fontos a terepjáró-képességgel együtt. Öt köbméteres vízszállító-kapacitással rendelkezik majd – sorolta a tűzoltóparancsnok. Az egyesület ennek beszerzésére már nyert egy pályázaton, ennek most zajlik a közbeszerzés. Ha lesz nyertes ajánlattevő, akkor a tűzoltóparancsnok reményei szerint jövőre megérkezik az új jármű.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba