Zárul a helyi időskori ellátást segítő norvég finanszírozású program

A helyi időskori ellátást segíti az a norvég finanszírozású egy éves program, melynek keretében a mórahalmi önkormányzat norvég szakértőktől szerzett értékes tapasztalatokat a szociális szférát érintően.

A pályázat része egy beruházás, melynek köszönhetően egy új közösségi központ jött létre a Szentjános térségben az idősellátás bővítésére. Az épület áprilisban készült el és két fő funkciója lesz: egyrészről a tanyavilágban, többnyire egyedül élő, elsősorban idősebb lakók számára biztosít közösségi teret, ahol fenntarthatják, illetve bővíthetik emberi kapcsolataikat, másrészről ugyanitt orvosi ellátás is igénybe vehető.



Az új Termálfalu Közösségi Épületben ennek megfelelően elsősorban a fejlett idősgondozáshoz és időskori jóléti szolgáltatásokhoz kapcsolódó kapacitások érhetők el a jövőben. A program zárását április utolsó napjaiban tartják Mórahalmon, norvég delegáció jelenlétében. Az eseménysorozaton, szakmai konferencián és területbejáráson részt vesz Norvégia Magyarországi Nagykövete, Olav Berstad is.

A pályázatról részletesen itt olvahat.