Zenével és díjátadóval köszöntötte az új évet Mórahalom közössége

A Mórahalmi Fúvószenekar csodás muzsikájával, együttléttel, jó kedvvel és a város kitüntetett polgárainak köszöntésével ünnepelte az új esztendő eljövetelét Mórahalom közössége kedden este. A zenekar bevezető játéka után Nógrádi Zoltán polgármester szólt a vendégekhez. Arról beszélt, hogy bár 2023-tól kicsit többet vártunk, sok-sok küzdelem árán mégis eredményes évet tudhatunk magunk mögött.

– A tavalyi esztendő olyan eseményeket hozott a világban, amelyek-még ha messze is zajlottak tőlünk-hatással voltak az életünkre. Előttünk van azonban a titokzatos, rejtelmekkel teli jövendő. A feladatunk pedig az, hogy hidat képezzünk a 23-as év elmúló napjai és az új év jövőbeni pillanatai között.

Nógrádi Zoltán a nagyszerű énekes-zeneszerző, Balázs Fecó örök érvényű dalszövegét idézte: „Sose félj, hogy gyenge vagy egymagad, minden összeér az ég alatt, és a körforgásnak része vagy.” Az üzenet – mint a polgármester fogalmazott – arról szól, hogy,hogy mindenkinek vannak kapcsolatai, amelyek összekötik akár örömmel, akár bánattal. Bármit teszünk, az nyomot hagy mások életében. Egy titokzatos hálózat, egy rendszer részei vagyunk, egy város közösségéé.

– Hinni, bízni és reménykedni kell, hiszen a Nap is még mindig kisütött. Amikor nehéz időszakban vagyunk, kapaszkodhatunk paraszti múltunk és világunk értékeibe, amely azt mutatja meg, hogyan kell mindig újra, elölről kezdeni. Kell, hogy terveink legyenek a jövőre, így vonzzuk majd be a haladást, így tudunk esélyt adni az új esztendőnek.

A polgármester kiemelte, a remény a legfontosabb az életünkben, így adunk esélyt minden évben az újraindulásnak, újratervezésnek. Máté Péter dalának soraival erősítette meg gondolatait: „De addig van remény, minden perc ünnepel. Hisz mindig van remény, hinni kell ó, hidd hát el…”

A harminc évvel ezelőtt polgármesternek megválasztott Nógrádi Zoltán újévi kívánságai közül kiemelte az időseinkben, a fiataljainkban és a megszületendő gyermekeinkben való hitet, amelynek segítségével együtt, összekapaszkodva elérhetjük mindazt, amit célként megfogalmaztunk magunknak.

Az ünnepi köszöntőt követően átadták a díjakat a város kitüntetettjeinek. A Mórahalom Város Díszpolgára posztumusz címet Csiszár István kapta, amelyet felesége vett át. Mórahalom városért III. fokozatú elismerésben részesült Csala Géza, Tanács István és Somogyi Lajos. Mórahalom Város Képviselőtestülete Elismerésben részesült Illésné Babai Gizella, a Mórahalom Város Köszönete díjat pedig a Somlai Bau Kft. vezetője vehette át.

Az est második felében a mórahalmi fúvósok koncertjét élvezhette a közönség.