Megközelítés és parkolási lehetőségek

Hogyan juthatok el a településre?

Autóval:

Budapest felől az M5-ös autópályán haladjon Szeged irányába, majd hagyja el az autópályát Szeged-nyugati kijárónál. Baja felé tartva a kereszteződésnél jobbra fordulva az 55-ös útra rákanyarodva egyenesen Mórahalom városába ütközik majd. Az autóbusz állomást követő körforgalom második kijáratán kihajtva lehetősége lesz a Tömörkény utcára kanyarodni, ahol a település Turisztikai Irodáját találja meg.

Szerbia, Röszke határátkelő felől az M5-ös autópályáról Szeged-déli kijárón kell lehajtani és Mórahalom irányába balra tartani. Az autóbusz állomásnál lévő körforgalomnál egyenesen haladva, majd balra, a Tömörkény utcára fordulva találja a település Turisztikai Irodáját, ahol hétköznapokon, 8.00-16.00 óráig tájékozódhat aktuális programkínálatunkról és a település látnivalóiról.

Románia, Nagylak határátkelő felől a 43-as úton haladva, majd Szegedet elhagyva az 55-ös úton folytatva útját az autóbusz állomásnál lévő a körforgalomhoz ér, ahol a második kijáraton kell kihajtani, ezt követően a Tömörkény utcára (balra) fordulva elérhető a település központjában található Turisztikai Iroda.


Parkolásra az egész város területén a kijelölt helyeken térítésmentesen van lehetőség. A kijelölt parkolóhelyeket az oldalon lejjebb görgetve, térképen illusztrálva találja meg.

Városunkban adott a töltés lehetősége azok számára, akik elektromos autóval rendelkeznek.

Településünk érdeke a környezettudatosság, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy ehhez minden feltételt biztosítsunk és tartsuk a lépést a legmodernebb technológiákkal. Az elektromos autók népszerűsége az utóbbi években egyre nagyobb, ezért véleményünk szerint elengedhetetlen, hogy megfelelő legyen a töltőállomások hálózatának megfelelő sűrűségű kiépítettsége.

Városunkban 2 töltőállomás is kialakításra került:

  • Röszkei út - Bivaly Bowling Club & Bar-ral szemben
  • Szövetkezeti út - Napelemes parkolók mögött


Hogyan tudok tölteni?

A töltés indításához le kell tölteni a Mobiliti nevű alkalmazást, amely Android és Ios rendszeren is egyaránt elérhető. Ez az alkalmazás komplex szolgáltatást nyújt az elektromos autók magyarországi töltéséhez. A Mobiliti ügyfelei Magyarország közel 500 töltőjén használhatják megújult alkalmazásunkat és a Mobiliti fizikai ügyfélkulcsokat. Az applikáció részletesen, naprakészen mutatja meg az összes magyarországi e-autó-töltőállomást. A letöltést követően az app internetkapcsolat nélkül is használható, így a tájékozódásra bármikor, bárhol lehetőség van.

Busszal:

A vendégek Szeged autóbusz-állomáson tudnak átszállni a Mórahalomra induló távolsági buszokra, amennyiben nincs közvetlen járat otthonukból. A szegedi autóbusz-állomásról (Mars tér) az alábbi megállóból indulnak távolsági buszok Mórahalomra: 1-es, 2-es, 3-mas és 11-es.

Amennyiben külön busszal érkezik a településre, a busz parkolására a Móradomb körúton található Sportcsarnok parkolójában van lehetőség. A fürdő bejáratánál, a Millennium sétány felől ideiglenes parkolásra (ki –és beszállás erejéig) van csak lehetőségük.

Vonattal:

Mórahalom nem rendelkezik vasútállomással, így az utazás ezen formáját választók a Szegedi Vasútállomásra érkezve tudnak továbbindulni Mórahalomra. Az 1-es és a 2-es villamossal, továbbá a 20-as busszal tudják megközelíteni a Mars téri autóbusz állomást, ahonnan a távolsági buszok az 1-es, 2-es, 3-mas és a 11-es megállóból indulnak Mórahalomra. A pontos indulások időpontjáról az információs pultnál lehet érdeklődni.

Kerékpárral:

A kerékpáros megközelítési útvonalakat az alábbi weboldalon elérhető térkép szemlélteti: https://merretekerjek.hu/#zoom=12&lat=46.26406&lon=19.95445&scope=varosban