Mórahalom szívében helyezkedik el a település nappalija és dolgozószobája, a Tóth Menyhért Városi Könyvtár és Közösségi Ház.

Sajnos egyre kevesebb idő jut olvasásra, kikapcsolódásra és önfejlesztésre. A Könyvtár dolgozói azon dolgoznak, hogy minél szélesebb körben megszerettessék az olvasást.

Ez egy olyan hely, ahová jó érzés betérni. Barátságos és segítőkész környezet fogadja a belépőt. A közeg és a számtalan érdekesebbnél érdekesebb könyv szórakozásra, fejlődésre buzdít mindenkit. A könyvtár számos rendezvénye is a közösség építését, az olvasás, illetve a tudás megszerettetését tartja szem előtt. Kicsik és nagyok egyaránt segítenek egymásnak és megalkotják Mórahalom szellemi magját.

A könyvtár ezen felül Teleházként és Digitális Jólét Pontként is működik. Ez azt jelenti, hogy számos irodai és számítógépes szolgáltatással állnak rendelkezésre, segítséget nyújtanak az e-ügyintézésben, és általános információszolgáltatást is végeznek. Felnőttképzési intézményként informatikai képzéseket szervez és tart, de szívesen működik együtt más felnőttképzőkkel egyéb képzések (például nyelvi képzések) szervezésében is.

Mórahalom város könyvtára mindent megtesz azért, hogy biztosítsák a fejlődési és kikapcsolódási lehetőséget a hozzájuk betérők számára, választ adjanak a felmerülő kérdésekre, és segítséget nyújtsanak problémáik megoldásában.