Iskola az Édenkertben

2021. november 28. 16:00 - 2021. november 30. 16:00

A Rotary Club Mórahalom szervezésében a Szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium diákszínpad legújabb eladásával várjuk az érdeklődőket advent első vasárnapján 2021. november 28-án (vasárnap) 16 órai kezdettel Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban.

Rómában járunk az 1500-as évek elején. Az iskolába járás ekkor még csak a kevesek kiváltsága, holott az igény óriási lenne egy népiskolára. Egy spanyol pap, aki egyházi karrierjét jött egyengeti a Szent Városba, álmaiban és szívében megérzi a gyerekek és a szülők kínzó ínségét, és megteszi az első lépéseket. József atya kezdeményezésére biztató összefogás születik, amelyet egyházi vezetők is támogatnak: „Iskola az édenkertben”. Aki ide belép, jobb ember lesz. Ugyanakkor a rosszat sem lehet kizárni: a kígyó, a kísértő megjelenik, és kis híján romba dönti ezt a gyönyörű kertet. Komolysága ellenére a történet élénk, humoros, tele játékkal, élettel. A szereplők nem tökéletesek, hanem fejlődnek, néha botlásaikon keresztül. Általános iskola felső tagozatától ajánljuk kedves nézőinknek a megtekintést.

Az „Iskola az édenkertben” színdarab a szegedi piarista iskola 300 éves évfordulója kapcsán az első - római - piarista iskola elindulását dolgozza fel. Írta és rendezte: Keserű György és Juhász Ágnes.

Jegyek kaphatóak felnőttek részére 1.000 Ft, diákok részére 500 Ft-os áron az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzió recepcióján és online az alábbi linkre kattintva: https://bit.ly/3HvIBcB