Kerékpáron a Homokháton

Beköszöntött a jó idő, ideje bringára pattanni és felfedezni az Alföld déli részét, ahol nem kell az extrém szintkülönbségektől tartani!

Mórahalom a tudatos tervezésnek köszönhetően szinte minden környékbeli településsel összeköttetésben van, ami a kerékpáros útvonalakat illeti. A városközpontból kiindulva a főbb égtájak felé vezet kijelölt kerékpárút (néhány rövid szakasz kivételével), így északi irányban Zákányszékre, keletre Domaszéken vagy Röszkén át egészen Szegedig. Ha délnek indulnak, kis szakasz kivételével szintén önálló kerékpárút vezet az országhatáron át Szerbiába. Nyugatra indulva Ásotthalmon, és Mélykúton át egészen Bajáig tekerhetnek védett kerékpárút szakaszon.

És hogy ezen a településeken milyen érdekességek várják az arra járókat? Tekintsék meg a Homokhátság turisztikai kínálatát egy helyen, ahol minden egyéb tudnivaló is rendelkezésre áll (szálláshelyek és vendéglátóegységek Mórahalmon, térségi programok és rendezvények stb.).

Kétkerekűek barátai

2023-ban Mórahalmon két szolgáltató is elnyerte a „kerékpárosbarát szolgáltató” címet, akik különböző, kerékpárosok számára (is) elérhető szolgáltatásokat biztosítanak, így például vízvételi lehetőséget, alapvető szerelőkészletet, mosdót, turisztikai kiadványokat.

Az Ezer Év Parkja jó lehetőséget biztosít ezen kívül egy kiadós pihenésre, testi és szellemi feltöltődésre is, ugyanis egy szabadtéri makettparkról van szó. A kültéren, parkosított környezetben elhelyezkedő makettek maradandó élményt nyújtanak minden korosztálynak.

A főépületben található állandó kiállítás és büfé is egy kis felfrissülésre.

A Turisztikai Iroda a Tömörkény u. 3. szám alatt várja az érdeklődőket turisztikai kiadványokkal, térképpel, helyi termék üzlettel és szükség esetén a szálláshely keresésében is segítséget nyújtanak.

Kerékpárüzlet és szervíz

Ha egyedül nem boldogul a kerékpárral, kérje szakember segítségét az üzlet nyitva tartási idejében, vagy szükség esetén azon kívül is. A 'Két keréken kerékpár szaküzlet és szervíz' Mórahalom központjában található, ahol alkatrészeket, kiegészítőket is vásárolhatnak "útitársuknak".

Az üzlet elérhetősége: https://www.facebook.com/profile.php?id=1000543633... (6782 Mórahalom, Szegedi út 40/b., telefonon a +36 (30) 257-3821)

Kerékpárbérlés

Aki nem két keréken érkezik Mórahalomra, de kedvet kapott a bringázáshoz, az se keseredjen el!

A város központjában található Turisztikai Iroda hagyományos és elektromos kerékpárokat is biztosít a környékkel ismerkedők számára. Kerékpárbérléssel kapcsolatban az alábbi linken találnak bővebb információt: https://www.visitmorahalom.hu/hu/jarmuberles-1/ker...

Kétkerékre fel Mórahalmon is!

Kapcsolódó hírek, események