Móra-Túra Challenge

2021. február 19. 13:00 - 2021. december 31. 0:00

Egy kis kihívás!

Mivel közeleg a tavasz, arra gondoltunk készítünk egy önállóan bejárható túrát, amit bárki bármikor teljesíthet akár egyedül is!

Fontos: a túrázókat egy kis ajándékkal jutalmazzuk.Hogy mire lesz szükséged ehhez?

Egy kamerás eszközre, lendületre és jókedvre!

Ugyan a helyismeret sem árt, de ha messzebbről jössz, Kedves Felfedezőnk, akkor se aggódj, hiszen a leírásban minden szükséges információt megtalálsz!

Fontos, hogy minden állomásnál készíts egy képet, és amikor a jutalmadért indulsz, hozd be hozzánk!

Ha kedved úgy tartja, posztolj a túra során a közkedvelt insagram-ra és facebookra a következő jelöléssel: #visitmorahalom #moraturachallenge #morahalomtelennyaron


1. állomás Szent László Park

Köszöntünk túránk első állomásán Kalandorunk! Valószínűleg éppen a Szent László parkban állsz, így hát nézz egy picit körbe!

A fákkal övezett, történelmi sorsfordulóinknak emléket állító szobrok és emlékművek egyaránt állandó lakói a pihenni vágyókat váró parknak.

Hogy Te is megismerd őket, menjük hát vissza az időben. A park közepén áll az I. világháborús emlékmű, mely 1927-ben készült, és szeptember 4-én, egy szép vasárnapon József főherceg avatta fel. A mű az 1071 alsótanyai elesett hős katonának állít emléket.

Most, hogy egy ici-pici bepillantást nyertél, gyere és sodródj tovább a Mórahalmi történetek útján!

Mielőtt azonban tovább lépsz, készíts egy szelfit a szoborral!


2. Székely kapu

Bizonyára az összes állomás közül ezt tekinthetjük a” legrejtettebb kincsünknek”, amit a város központjában, a buszállomás szomszédságában pillanthatsz meg. Hogy mit is szimbolizál a város közepén eme kézzel készített remekmű? Kérdezd hát meg magát a kaput! De ha nem dalol akkor se csüggedj, mi eláruljuk!. Városunk aktív kapcsolatot ápol az erdélyi Csíkszentmárton községgel. Lakói adományozták településünknek ezt a gyönyörűséget!

Kérjük állj egy percre a míves kapu elé, és itt se feledd a fotót!


3. Ezer Év Parkja

Testközelben a történelmi Magyarország kincsei: 48 részletgazdag maketten keresztül fedezd fel múltunk értékes építészeti és történelmi örökségeit, amelyek sokféle szakvezetéssel és foglalkozással egybekötve kivételes élményt nyújtanak az egész családnak!

Ha pedig csak pár perced van, örökítsd meg kirándulásod a Park előtt található szelfi pontnál!


4. Nagyszéksósi Bivalyrezervátum

A sokak által kedvelt kirándulóhely, a madarak lakta tó, az állandó zizegés. Talán ez a mondat mindenkinek rögtön eszébe juttatja hová is érkeztünk. Az környékbeliek számára gyakran látogatott hely a Nagyszéksós-tó és a Bivalyrezervátum. Minden évszakban érdemes megnézni a napfelkeltét és a naplementét egyaránt a tópart mellől, ugyanis a narancssárgán izzó égbolt felejthetetlen élményt nyújt. Az itteni élőlények között láthatsz ugrándozó kis bivalyt, fehér hattyút, darut, és a ritka kócsaggal is találkozhatsz, de megismerheted a különleges nevű gólyatöcsöt is! Ha kalandvágyó vagy, menj végig a tókerülő Bölömbika tanösvényen és garantáltan sok élménnyel térsz haza!

Kérjük, a fotó itt se maradjon el, készítsetek egy képet a szelfipontnál!


5. „végállomás” Móra-Tourist Nonprofit Kft.

Kedves Kihívottunk! Irodánk előtt, az utolsó selfie elkészítése után nézz be hozzánk hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között a jól megérdemelt jutalmadért. Hogy mi is az? Annyit mondhatunk, hogy meglepetés…a többit bízd ránk!

Fontos, a fotókat hozd el hozzánk, és irodánk előtt készüljön el a befejező kép(sor)!

Na, elfogadod a kihívást? ;)