Színes és informatív turisztikai táblákkal várja vissza Mórahalom a turistákat

Értékeld!

Rating

Rate now!

Bár a 2020-as év eltér a megszokottól, számos fontos turisztikai beruházás valósult meg idén is Mórahalmon. A fejlesztések közül kiemelkedő a „Neked kedvezünk” városkártya program, valamint az új turisztikai portál, a visitmorahalom.hu létrehozása.

Míg az első programhoz a város kedvezményrendszert dolgozott ki lakóinak, illetve a városba érkező turistáknak, addig a turisztikai honlap a Homokháti kistérség területén található turisztikai szolgáltatásokat kívánja elérhető közelségbe hozni a térségünkbe látogatók számára. E honlapok kiegészítésének is tekinthető, a város különböző pontjain elhelyezett turisztikai irányító és tájékoztató táblák, térképek is, melyek az ősz folyamán kerültek ki a közterületekre.

A fejlesztéssel a város szeretné elérni, hogy a térségbe érkező vendég minél könnyebben tudomást szerezzen és eljuthasson a turisztikai attrakciókhoz. A táblák külsejüket és megjelenítésüket tekintve egységesek, a település bevezető pontjain elhelyezett „üdvözlő táblák” pedig már ismerősek lehetnek a korábban kiadott „Ami Mórahalom” turisztikai kiadványból.

A város 5 pontján elhelyezett impozáns, angol és magyar nyelvű nyilakkal ellátott útbaigazító táblákkal utazásaik során már a népszerű turisztikai helyszíneken találkozhattak és a nyilak mennyiségét tekintve, szembesülhettek azzal is, hogy látványosságok tekintetében Mórahalom is büszke lehet adottságaira.

A táblákra a mórahalmi turisztikai iroda munkatársai igyekeztek minden olyan információt és fényképet feltenni, ami Mórahalom sajátja és kedvet teremt ahhoz, hogy az érdeklődő része legyen a neki közvetített élményben. A többnyelvű térképek és az üdvözlő táblák QR kóddal ellátottak, amelyek az újonnan elkészített – fent említett – weboldalakra irányítják a látogatókat.

A városban elhelyezett táblák rendszerét tovább színesíti a Mórahalom turisztikailag legismertebb helyein elhelyezett 3 fotófal is. Az Ezer Év Parkjánál és a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő előtt elhelyezett tábláknál már sok-sok kép született a nyár folyamán. A harmadik fotófal ugyanakkor most ősszel került ki a Nagyszéksósi Bivalyrezervátumhoz, mely a Kiskunsági Nemzeti Park és a Móra-Tourist Nonprofit Kft. közös kezdeményezéseként jött létre. Az ide látogatók bármikor készíthetnek képet az új fal mögött, amin a rezervátum védett állatai és növényei jelennek meg, szépen kidolgozott grafikai környezetben, csodálatos természetes háttérrel.

A városvezetés bízik abban, hogy a kül-, és belterületen elhelyezett színes képekkel, információkkal ellátott táblák jó hírvivői lesznek a térség turisztikai helyszíneinek, attrakcióinak Mórahalmon.