Vallási turizmus

A településen a keresztény, valamint ortodox felekezeteken kívül rendszeresen alkalmakra várják a református hívőket, valamint Jehova tanúit is.

A mórahalmi Szent László Király templom egész nap nyitott kapuval várja a csendre és elmélyülésre vágyókat.
Az itt megtelepedett emberek Istenbe vetett hite mindig erős volt. Szeged-Alsóvárosról való kitelepülésük után hamar kápolnát, majd templomot emeltek. A kápolnát az 1897-es Tiszai árvíz emlékére emelték, és az Őrzőangyalok, a templomot 1903-ban Szent László király tiszteletére szentelték fel.
A helyiek és környékbeliek vallásosságáról számos útszéli kereszt és harangláb tesz ma is tanúbizonyságot.
A keresztekről szóló információkat a Mórahalmi Krónika 2000. évi száma gyűjtötte össze az utókor számára, „Viharkeresztjeink és harangjaink” című fejezetében.
Bővebb információ a templomról és az alkalmakról a plébánia honlapján található.

Mórahalom, mint a „Balkán Kapuja” a Kolo Központban, a határon túli barátság nevében, szeretné vendégül látni a sokszínű kulturális, társadalmi és hitéleti közösségeket. Utóbbi esetben a vallási elmélyülést egy, az épületben elkülönített ortodox kápolna segíti, melynek saját parókusa van.


A településen a fent említett felekezeteken kívül rendszeresen alkalmakra várják a református hívőket, valamint Jehova tanúit is.

A vidéken egyedülálló stílusú Back Kápolnát Ásotthalom irányában az 55-ös főút mellett csodálhatjuk meg.

A térség vallásos lakosai számára mindig fontosak voltak a zarándoklatok, egymás templomainak és búcsúünnepeinek meglátogatása.
E hagyomány folytatója a Kárpát-medencén átívelő Mária Út déli ágának, a Szeged-Baja közötti zarándokút térségünkön áthaladó, Szent Erzsébetről elnevezett szakasza, mely nemcsak szent helyeket köt össze, de a Homokhátság legszebb arcát mutatja meg az erre az útra lépőknek.

Kapcsolódó hírek, események