A boldoggá avatás küszöbén – Bálint Sándorról nyílt kiállítás a mórahalmi egyházi iskolában

A Szeged-Csanádi Egyházmegye a boldoggá avatás küszöbén álló hitvalló néprajztudósról, Bálint Sándorról készített vándorkiállítást, aminek a Szent László Katolikus Általános Iskola ad helyet három héten keresztül.

„A hűség példaképe” címmel összefoglalt nagyméretű tablók tematikusan mutatják be a példamutató életet élt, alsóvárosi szegény gyerekből a magyar néprajz egyik legnagyobb kutatójává vált Bálint Sándor családját, tanulmányait, az őt körülvevő szegedi szellemi élet nagy alakjait és hagyatékát. A kiállítás külön kitér a boldoggá avatás eddigi állomásaira és mindennek jelentőségére is: kiemeli, hogy ma is lehet Istenhez hű, példamutató keresztény életet élni és ezzel másokat is erre vezetni.

Az iskola tanulói tanáraikkal együtt végignézhetik és átbeszélhetik a homokháti-alsótanyai népi kultúrát is tanulmányozó Bálint Sándor életét, sőt, aki figyelmesen követi végig a tablókat, az egy totót is kitölthet róla – a hibátlan megoldásokat adók között apróbb ajándékokat is kisorsolnak a kiállítás zárásakor.

A kiállítás mindenki számára nyitott, március 10-ig munkanapokon iskolaidő után, 15-16.30 között díjmentesen látogatható a Szent László Katolikus Általános Iskola aulájában.

Aki pedig további érdekességekre kíváncsi Bálint Sándorról, annak figyelmébe ajánljuk az őt bemutató honlapot: https://balintsandorszeged.hu/