A mórahalmi Koloban Jávor „Pali” utolsó mulatása

A mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központban szeptember 17-én csütörtökön 19 órától a Magyarországi Szerb Színház Jávor „Pali” utolsó mulatása című előadását tekinthetik meg az oda látogatók. A főszerepben a Jávor „Pali” utolsó mulatása című előadáson az idős Jávor Pál szerepében Benkő Péter Jászay-díjas színművész lesz látható. Az előadás során különleges dalokat hallhatnak, egy különleges legenda életéből. A programra a belépés ingyenes.
A következőkben az előadásról olvashatnak egy kis ízelítőt:

„1959 augusztusában járunk. A Városmajori Kórház udvarában, egy kórterem ablaka alatt, muzsikus cigányok zenéjükkel gyógyítgatják beteg társukat.

Váratlanul megjelenik Jávor Pál, a színészlegenda a magyar film korabeli királya, aki szintén a kórház ápoltja.

Mulatni szeretne, még egyszer… és szeretné elmondani mindenkori „bizalmasainak”, a cigányzenészeknek mi történt vele eddigi élete során: kik voltak a szülei, miként lett színész, hogyan ismerte meg a feleségét, mi történt vele a koncentrációs táborban és hogyan fogadták a hollywoodi álomgyárban.
Szereti, ha Jávor „Pali”-nak nevezik, miközben mondandójába belesűríti véleményét az önkényről, legyen az társadalmi, szakmai vagy magánéleti és végig vezet minket a magyar film és színjátszás egyik hőskorszakán. Mindeközben szeret, imádkozik…és mulat, mulat, mulat…”