A Mórahalom lőtte jobban a büntetőket

 Megint tizenegyesek döntöttek a Kurca partján, a Mórahalom jutott tovább.

 Szentesi Kinizsi–Mórahalom 1–1 (1-1) - tizenegyesekkel 5-6

Szentes, 300 néző. Vezette: Gargya Balázs (Juhász, Vida).
Szentesi Kinizsi: Verebélyi, Köteles, Légrádi, Juhász, Kiss-Kása, Bertók M., Prozlik (Lázár, 72.), Molnár, Péter (Koncz, 54.), Bartucz, Bertók G. Játékos-edző: Koncz Zsolt.
Mórahalom: Vígh - Szalma, Budai, Bokányi, Baji, Papp D., Nagypál (Angeli, 83.), Király, Kiss M., Malatinszki D., Malatinszki Á. (Dobák T., 60.). Edző: Hódi Mihály.
Gól: Juhász (22.), ill. Bokányi (34.).
Kiállítva: Juhász (91.).Még csiszolódik a Mórahalom

Több fiatallal erősítette meg keretét a Mórahalom, amely egy alacsony átlagéletkorú csapattal várja a bajnoki rajtot - viszont közben olyan meghatározó emberek is maradtak a csapatnál, mint a tavalyi házi gólkirály.

-Valóban nagyban átalakult a csapatunk, de megmaradt a mag. Kissé fura is, hogy a 26 évemmel már a harmadik legidősebb vagyok a csapatban, de jó a közösség, van segítségem is csapatkapitányként. Kell egy kis idő, amíg összecsiszolódunk, és a fiatalabbaknak is szükségük van egy kis rutinra, de úgy érzem, jó csapatunk lehet, és nem lesz könnyű dolga senkinek sem, aki Mórahalomról akar pontokat elvinni - mondta Bokányi Richárd, a mórahalmiak kapitánya, aki az előző idényben 14 forduló alatt 11 gólt szerzett.

A Mórahalom továbbjutott a kupában, az első fordulóban egy igazán élvezetes meccsen, tizenegyeseket követően győztek Apátfalván.

- Apátfalván egyéni hibákból kaptunk gólokat, a folytatásban kicsit több önbizalom kell a fiataloktól - igaz, bátran odaálltak a büntetőkhöz a végén, és határozottan értékesítették is azt, nekem viszont sikerült kihagynom - tette hozzá.

A következő körben a szintén tizenegyesek után továbbjutott Szenteshez utaznak a homokhátiak.

- Ahogy az edzőnk is mondaná, Európa-liga selejtezőt játszunk. Tovább szeretnénk jutni persze, de a lényeg a gyakorláson van, hiszen a bajnokira készülünk, ha véletlen hibázunk, akkor sem dől össze a világ - zárta Bokányi Richárd.

Forrás: csfoci.hu