Aladdin az újak között debütál Mórahalmon – Jövő héten indulnak a lóháton bemutatott előadások

Három új produkcióval pezsdíti fel a nyári estéket a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház. A Rómeó és Júlia, a Szent László, a lovagkirály, valamint az Aladdin családi musical a Nemzeti Lovas Színház előadásában kápráztatja el a közönséget a Futó-Dobó Lovasközpontban.

Az immár 7. évadát nyitó, mórahalmi lovas színházi produkciók népszerűsége – Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház csapatának hála – töretlenül szárnyal, ezért érdemes időben online jegyet vásárolni. Ne feledje: minden megvásárolt belépő mellé ajándék belépő jár az Erzsébet gyógyfürdőbe!

Az újak

Sosem látott koncert musical élményt garantál a Rómeó és Júlia koncertváltozata augusztus 15-én 20.30 órakor. A klasszikus szerelmi történet újfajta feldolgozásban mutatja be a Montagoe-k és a Capuletek, a két egymással viszálykodó család háborúját, a fiatalok mindent elsöprő románcát. A látvány és a zene mesterien emeli a Shakespeare dráma tragikusan gyönyörű fényét. A Nemzeti Lovas Színház táncos-lovas produkciói pedig eredeti színt visznek a megunhatatlan történetbe.

Pillanatkép a Szent Lászlóról szóló darabból, melyet az évadnyitány sajtótájékoztatóján mutatott be a társulat a Futó-Dobó Lovasközpontban.

Szent László, a Lovagkirály augusztus 20-án, 19.30 órakor vágtat be a porondra Pintér Tibor személyében. Az izgalmas bemutató Szent László legendáját eleveníti fel. A monda szerint Szög nevű lova patkójának nyomán vizet fakasztott a szomjazó katonáinak, hegyeket mozgatott meg, aranypénzt változtatott kővé. A nagyszabású népi rockopera ezt a történetet idézi meg Papadimitriu Athina, Pápai Kíra, Mohácsi Márk, Ilyés Jenifer, valamint Deák-Lőrincz Andrea szövegíró és dalszövegíró közreműködésével. A teátrum nem titkolt célja, hogy a fiatalokat megismertesse a történelmi hősökkel. Szent László megtestesíti azt az értékrendet, amit a mai generációknak is meg kell ismerniük. Ez a produkció igazán méltó az államalapítás megünneplésére!

A történelmi rockopera amellett, hogy akciódúsnak és látványosnak ígérkezik, a szerelmi szálat sem nélkülözi majd.Káprázatos mágiák és lovas attrakciók- ezt ígéri az Aladdin családi musical, amely kicsik és nagyok számára egyaránt szórakoztató előadás. Augusztus 28-án és 29-én 19.30 órakor a Nemzeti Lovas Színház színészei a mesés keletet idéző történetet tárnak a közönség elé. Aladdin, az ifjú rátalál egy varázsgyűrűre és egy különleges lámpásra. Annak megdörzsölésével egy dzsinnt idéz meg, aki minden kívánságát teljesíti. A lendületes előadás elragadja a nézőt, az egész család Meseországban érezheti magát!

Visszatérő kedvencek

Szilaj, a betörhetetlen vadló kétszer is végigvágtat a mórahalmi éjszakán: július 16-án 20.30 órai és augusztus 18-án 19.30 órai kezdettel. A tavaly már nagy sikerrel játszott, látvány és hangzásvilágban remekelő családi musical a messzi Vadnyugatra kalauzol, ahol dúl a háború a lovasság és az indiánok között. Pintér Tibor rendezése az összetartozásról, az elfogadásról és a barátságról mesél felnőttnek, gyereknek egyaránt. A társulat egyik legnívósabb produkciója a lehetetlent váltja valóra: ötvözi a klasszikus stílust a szabad idomítás művészetével.

Igazi klasszikus tér vissza az idei repertoárba július 18-án 20.30 órakor: a megunhatatlan Csárdáskirálynő. Az operett dallamvilága Kálmán Imre zsenialitását dicséri: a Te rongyos élet, Hajmási Péter, Emlékszel még generációk kedvence. A műfajból nem hiányozhat a humor sem, amiből itt garantáltan nem lesz hiány.

A Marica grófnő az operettirodalom egyik örökzöldje, mely lóháton táncra perdülő, remek hangú színészekkel ismét felejthetetlen élményt ígér Mórahalmon. Kálmán Imre legismertebb operettjében Török Péter, a tiszttartó elherdálva a vagyonát, munkát keres magának, és egy uradalmi lovas birtokon lótenyésztéssel kezd foglalkozni. Volt szerelme, akit eljegyzett, a híres Marica Grófnő megtalálja őt a birtokon, és a nyomába ered. A Hej, cigány!, a Pesti nők, a Shimmy című dalok július 23-án 19.30 órakor csendülnek fel. A 16 lovat bevető produkció veszélyes mutatványt is tartogat, meg persze sok bonyodalmat, boldog pillanatot.

Rózsa Sándor, az alföldi betyár augusztus 6-án 20.30 órakor pödri meg a bajuszát a Futó-Dobó Lovasközpontban. Rózsa Sándor az Alföld mitikus figurájaként segítette a szegényeket, majd bevonult a szabadságharcba. Alakja drámai feszültségekkel, hármas szerelmi kalanddal, időnként humorral fűszerezve rajzolódik ki a musicalben. A darab érzelem gazdag zenei vonulata kiválóan árnyalja a betyárkirály egyszerre szerethető, mégis gyilkosként ábrázolt figuráját. A magyar csikós- és betyárvilág ostorcsapásokkal, fokosokkal, lovas – és kaszkadőr jelenetekkel elevenedik meg a néző előtt.

A NEMZETI LOVAS SZÍNHÁZI PRODUKCIÓI MÓRAHALMON 2021-ben:

SZILAJ musical – július 16. (péntek) 20:30 óra, augusztus 18. (szerda), 19:30 óra

CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ operett – július 18. (vasárnap) 20:30 óra

MARICA GRÓFNŐ operett – július 23. (péntek) 20:30 óra

RÓZSA SÁNDOR, AZ ALFÖLDI BETYÁR musical – augusztus 6. (péntek) 20:30 óra

RÓMEÓ ÉS JÚLIA koncert változat – augusztus 15. (vasárnap) 20:30 óra

SZENT LÁSZLÓ – A LOVAGKIRÁLY népi rockopera – augusztus 20. (péntek) 19:30 óra

ALADDIN családi musical – augusztus 28. (szombat), augusztus 29. (vasárnap) 19:30 óra