Babakalauz mórahalmi babáknak

A Mórahalmi Ba­bakalauz elnevezésű kiadvánnyal az önkormányzat és Nógrádi Zoltán polgármester először 2016-ban próbált segítséget nyújtani az első gyermeküket váróknak, vagy első gyermeküket nevelőknek.

A Babakalauz segítséget nyújt a gyermek gondozásában, ne­­velésében felmerülő kérdésekben, a kiadvány második fe­­lében pedig bemutatkoznak Mórahalom gyermek- és egyéb intézményei: a gyermekorvos, a védőnők, a bölcsőde, az óvoda, az iskolák – tájékoztatott Bíró Mónika, a polgármesteri hivatal osztályvezetője azzal kapcsolatban, hogy a városban 2020-ban is elkészült a kiadvány. Tavaly aktuális információkkal frissítették a korábbi kiadványt.

– Családfőként, apaként tu­­dom, hogy szülőnek lenni a legszebb mesterség, hiszen nincs más az életben, ami ennyi örömet okoz, egyensúlyt hoz az életünkbe. Mórahalmon hiszünk abban, hogy családi kapcsolataink életünk legnagyobb erőforrásai és kincsei, ezért szeretnénk támogatni a szülőket, családokat. A Babakalauzzal térképet, útikalauzt szeretnénk adni az általunk kiépített támogatási formákhoz, szolgáltatásokhoz és intézményekhez, amelyek segítenek az örömteli családi élet fenntartásában és a gyermekeink boldogulásában – fogalmazott Nógrádi Zoltán polgármester.