Bosznia-Hercegovinában mutatkozik be Mórahalom turisztikai kínálata

Szerbia után Bosznia-Hercegovinában mutatkozik be Mórahalom turisztikai kínálata április 5. és 8. között. A 23. Nemzetközi Mosztári Vásár idei díszvendége és partnere Magyarország, melynek képviseletében Mórahalom is meghívást kapott az eseményre, hogy nemzetközi színtéren mutathassa be turisztikai attrakcióit.

A partneri megállapodás még a két évvel ezelőtti kiállításra szólt a két ország között, viszont a járványhelyzet miatt eddig nem tudták megrendezni a turisztikai jellegű kiállítást Bosznia-Hercegovinában, így 2022-ben érte a megtiszteltetés hazánkat és ezzel együtt Mórahalmot, hogy díszvendégként szerepeljen a vásáron.

A kiállítást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg, aki először a kiállítás fő színpadán mondott beszédet, majd a magyar standot szalagátvágással nyitotta meg.

A Magyar Imázs Stand kialakításán belül helyet kapott az idei évben az MTÜ. A Magyar Turisztikai Ügynökség döntése alapján Magyarország turisztikai specialitását a Dél-Alföldi és Pécs környéki fürdővárosokkal tervezték bemutatni. Mórahalom kimagasló turisztikai tevékenységének köszönhetőn bekerült a kiállító városok közé.

Mórahalom a korábbi kiállításokon betöltött szerepét tekintve kimondottan turisztikai oldalról jelent meg, a Mosztári kiállítás esetében viszont már nemzetpolitikai szerepkörét is erősíti. A részvétel egyértelműen tükrözi a város országos szinten betöltött turisztikai pozícióját.

A város képviseletében a TDM szervezetettől, azaz a turisztikai irodától Molnár-Kecsenovity Erna van jelen, aki Mórahalom átfogó idegenforgalmi kínálatát mutatja be az érdeklődőknek Mosztárban. Méhészkei Kiss Nimród pedig a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő képviseletében ismerteti a fürdő specialitásait és szolgáltatásait.