Covid-árvákat segít a produkció – Telt házzal és Ördög Nórával kezdtek mórahalmon

Ünnepélyes megnyitóval, a mórahalmi származású Ördög Nóra részvételével kezdődött el a közelmúltban a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2021-es évada.

A televíziós személyiség megható gondolatokkal méltatta szülővárosát, ahová, mint fogalmazott, jó hazatérni és látni a település töretlen fejlődését. Nógrádi Zoltán polgármester pedig az elmúlt másfél év hőseit köszöntötte, akik az egészségügyben és a szociális szférában végezték áldozatos munkájukat. Az idei évad összeállításakor fontos szempont volt, hogy olyan népszínházi struktúrát képviseljen, ahol a családok, idősek, fiatalok is megtalálják azt a fajta produkciót, ami számukra fontos és kedves lehet.

Forgatás a lovardában. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióját a tévénézők is megtekinthetik majd. Fotó: Móra-Net Tv

– A nagyváradi Szigligeti Színház Valahol Európában című produkcióját követte a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A Tenkes kapitánya, aminek az az érdekessége, hogy nemcsak a jelen lévő nézők láthatták élőben, hanem később a tévénézők is, mert a Móra-Net Televízióval közösen ebből is tévéjátékot készítünk. A produkció különlegessége, hogy A Tenkes kapitánya az első olyan tévéfilm­sorozat a Magyar Televízió történetében, amelyből színpadi változat készült táncjáték formájában Zsuráfszky Zoltán Kossuth-­díjas magyar táncművésznek, koreográfusnak köszönhetően – mondta Seres István Pipu, a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház igazgatója. A produkciót kedden késő éjjel rögzítette a Móra-Net Televízió stábja.

A Tenkes kapitányának másik érdekessége, hogy a szerdai előadás jegybevételét Áder János köztársasági elnöknek a járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekek támogatására létrehozott alapítványának ajánlotta fel a város.

– Mi olyan közösség vagyunk, amely tiszteletben tartja az államelnök kezde­ményezését, szeretnénk mi is segíteni azokon a gyerekeken, akik ilyen nehéz helyzetbe kerültek. Csatlakozunk a felhíváshoz, és szeretnénk a magunk szerény eszközeivel támogatni az alapítványt – jelentette ki Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere.

Forrás: delmagyar.hu