Családbarát fürdőszárny épül Mórahalmon

Mórahalom pályázata sikeresen átjutott a kétfordulós eljárásrend második szakaszáni is, így a homokháti fővárosban megvalósulhat a tervezett gyermekfürdő és szaunavilág. Az ünnepélyes alapkőletételre 2009. december 15-én, 10 órakor kerül sor az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Programjának köszönhetően a 880 milliós beruházáshoz 50 %-os támogatást kap a város.

A fürdőfejlesztés konkrét célja az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő élményszolgáltatásainak bővítése fedett gyermekfürdő és szauna park létrehozásával. A térség „gyermek-paradicsomaként” működő fedett részleg, önálló új épületszárnyban kap helyet. A speciálisan gyermekek számára tervezett élményfürdő, családcentrikus jelleggel kerül kialakításra, melyben kiegészítő szolgáltatásként megtalálható lesz a gyermekfelügyelettel ellátott játszósarok, a pelenkázó és a szülői konyha is.

A fürdő vízfelülete több mint 400 négyzetméterrel bővül. A többszintű kaland- és élménymedence, a gyermek- és a bébi pancsoló, és nem utolsó sorban a két fedett csúszda – melyek kilépnek az épületből is - mind a fiatal korosztály igényeit szolgálja. A létesítmény azonban teljes kikapcsolódást fog nyújtani a szülők és nagyszülők számra is, melyet a termál ülőmedence, a jacuzzi, a kneipp-medence, a jégkása kút és a sokszínű szolgáltatást nyújtó szaunavilág garantál majd. A földszinten található szaunaparkban a finn-, infra-, és arometerápiás szaunák mellett egy gőzkabint is építenek. A galéria részben pedig finn-, udvari finn-, és bio szauna kerül kialakításra pihenőtérrel, napozóterasszal.

A beruházás eredményeképpen több mint 3.000 négyzetméterrel bővül a fürdő és 8 új szolgáltatás kap helyet. A megnövekedő gyógyvíz szükséglet fedezésére egy tartalék termálkút fúrása válik szükségessé, amely szintén a projekt része. A 880 millió forint összköltségű projekt eredményeképpen egy egyedülálló, fedett baba-mama barát fürdő jön létre, amely családbarát jellege révén tovább csökkenti a turisztikai szezonalitást. A fejlesztés hozzájárul az egészségturisztikai kínálat kiszélesedéséhez, újszerű, a térségben eddig nem alkalmazott wellness jellegű és családbarát szolgáltatásokat kínál majd, így a desztináció hosszú távú versenyképessége is növekszik.

A fürdő bővítésével párhuzamosan zajlik a 2,7 milliárd forintból épülő négy csillagos Hotel Colosseum Konferencia és Wellness Szálló kivitelezése, valamint a háromszintes „Egészségcentrum”, azaz kistérségi járóbeteg szakellátó központ kialakítása. A három alapterületet érintő egészségturisztikai fejlesztés – szálloda, egészségcentrum, gyerekfürdő és szaunavilág – a tervek szerint nem fogják jelentősen zavarni a fürdő üzemelését.

 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.