Döntetlen a homokháti rangadón

Népes közönség előtt játszottak újra a vármegyei élvonalban homokháti rangadót, a szomszédvárak ezúttal Ásotthalmon találkoztak egymással.

Kezdetben ugyan a hazaiak előtt adódtak kisebb lehetőségek, majd átvette az irányítást a Mórahalom, amely kétszer alaposan meg is tornáztatta Mityók kapust. Már úgy tűnt, döntetlennel vonulnak be a felek az öltözőbe, ekkor azonban egy szögletet Róka csúsztatott az ásotthalmi kapuba.

A fordulást követően lezárhatták volna a meccset a vendégek, e helyett bő tíz perc alatt hátrányban találták magukat. Előbb egy szöglet után Király egalizált fejjel, majd egy védelmi hibát követően Dobák szerzett labdát és mehetett ziccerig, amit ki is használt. Végül egy pontot megmentett a Mórahalom, amely a második félidő hosszabbításában Bokányi csúsztatásával kiegyenlített.

Ásotthalmi TE–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 2–2 (0-1)

Ásotthalom, 250 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél – jól (Kucsora, Pap).

Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Kukli (Papdi, 62), Góra (Víg, 62.), Kothencz (Török, 86.), Dobák T. (Szász, 83.), Savanya, Király, Malatinszki D., Sándor, Malatinszki Á. (Vetstein, 62.) Edző: Hevesi Tibor.

Mórahalom: Mison – Tajthy (Pető, 72.), Trója (Mészáros, 57.), Görbe, Csizmadia (Fenyvesi, 76.), Holcsik (Tóth M., a szünetben), Nagy M., Ábrahám, Bokányi, Róka, Szalma (Csehó, 63.). Edző: Papp Endre.

Gólszerzők: Király (68.), Dobák T (80)., ill. Róka (45+1.), Bokányi (90+4.).

Jók: mindenki, ill. Bokányi, Róka, Szalma.

Hevesi Tibor: – Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy a bajnokságban is összejöjjön egy Ásotthalom–Mórahalom derbi, ezt köszönöm is az ásotthalmi önkormányzatnak, és azoknak, akik segítettek bennünket! Vissza tudtuk hozni a régi idők hangulatát, az eredmény igazságosnak mondható, bár bosszantó a döntetlen, mert mindkét félidő hosszabbításában kaptunk gólt. Legalább bejelentkeztünk a bajnokságba ezzel az egy ponttal.

Papp Endre: – Bár az utolsó pillanatban egyenlítettünk, de azt gondolom, nem nyertünk egy pontot, hanem itt hagytunk kettőt. Meg kell tanulnunk hamarabb lezárni a meccseket, gratulálok az Ásotthalomnak, mert az összkép alapján megérdemelték a döntetlent!