Edzői karrierje során először irányíthat felnőttcsapatot Hadár Attila

Különös mérkőzéssel debütált új csapata kispadján Hadár Attila. A korábbi NB I.-es labdarúgó 10 éve edzősködik, az utánpótlást követően pedig Mórahalmon először ülhet felnőttcsapat kispadján.

Edzőt váltott a Mórahalom Csongrád-Csanád megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapata: a gárda három tavaszi bajnokijából kettőt is elveszített, a Bordány elleni hazai 0–1 után pedig a csapat vezetősége úgy döntött, új edzővel képzelik el a folytatást. Hódi Mihály helyét a korábbi élvonalbeli labdarúgó, a játékot 2014-ben befejező Hadár Attila vette át.

– Köszönettel tartozom Tóth Tibornak és Szabó Lászlónak, a deszki klub vezetőinek, hogy szezon közben elengedtek – kezdte Hadár Attila, a Mórahalom múlt héten kinevezett új edzője, aki a deszki-szőregi együttműködésben az U17-es és U19-es csapatok szakmai munkájáért felelt, majd érkezett a felkérés.

Mint kitért rá, korábban is volt már szó arról, hogy szerepet vállaljon a mórahalmi csapatnál, ám akkor ez nem jött össze. Egyelőre a tavaszi szezon végéig állapodtak meg, ugyanakkor bízik benne, hogy hosszabb távon is közösen dolgozhatnak majd.

– Ilyen lehetőséget nem szerettem volna elszalasztani, mint ami most adódott a Mórahalomnál. Hivatalosan tíz éve edzősködöm, 2011-ben szereztem meg az UEFA B diplomáját. Lehota Pistivel, a most a ZTE NB I.-es csapatánál dolgozó Boér Gáborral, Siha Zsoltival együtt végeztünk. Úgy érzem, ideje volt már egy felnőttcsapatnál dolgoznom, mert megjártam a ranglétrát, a legkisebb korosztályoktól a tizenhét–tizen­kilenc éves korosztályig. Bí­­zom magamban – mondta Hadár Attila, akinek a megyei I. osztályú Mórahalom az első felnőttcsapata.

A korábbi első osztályú játékos kitért rá, egy nagyon fiatal, ugyanakkor jó fizikai állapotban lévő csapatot vehetett át, ezt meg is köszönte elődjének, Hódi Mihálynak, akivel szintén jó kapcsolatot ápol.

– Fiatal, de nagyon tehetséges csapathoz kerültem. Ismerek szinte mindenkit, Szalma Gerivel együtt is játszottam, Bokányi Ricsi pedig sokszor volt ellenfelem, illetve voltam kint korábban néhány meccsükön is. Csatár voltam, így próbálok támadófutballt játszatni a csapattal, persze kapott gól nélkül, hiszen ez az alap, Csank János nem véletlen mondta, hogy végy egy jó kapust, on­­nan kezdődik az egész. Kaphatóak voltak erre a srácok a Kiskundorozsma ellen, csak a gól hiányzott. Lejátszottam jó néhány meccset, és sokakkal is beszéltem, de ilyenre nem emlékszem, hogy egy meccsen egy csapat négy kapufát rúgjon. A srácok betartották azt, amit megbeszéltünk, jól dolgoztak – összegezte az első bajnokiját, amelyen bár szinte a teljes második félidőt ember­előnyben játszhatták, 0–0-s döntetlennel zárt csapata.

Mondhatni hatpontos rangadó vár a homokháti gárdára a következő fordulóban, hiszen pénteken 19 órától a Szeged-­Csanád Grosics Akadémia II. vendége lesz a csapat. A két csapat éppen egymás mögött áll a tabellán, négy pont jelenleg a kilencedik helyen álló Mórahalom előnye. Nem csupán ez adhatja majd a mérkőzés pikantériáját, hanem az is, hogy Hadár Attila mellett jó néhányan korábban a szegedi klubnál dolgoztak, vagy a csapat keretének tagjai közül futballoztak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlásában.

– A Szent Gellért Fórumban nagy dolog lenne játszani, de bízom a csapatban, szeretnénk jól abszolválni ezt a találkozót – zárta Hadár Attila.


Forrás: delmagyar.hu