Egész éven át tartó tárlat nyílt a Kolo Központban

 A mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központtal kötött partnerségi megállapodása értelmében a nagybecskereki Kortárs Galéria hosszú idő után Magyarországon mutatja be újra a nagyközönségnek alkotásait. 2020-tól folyamatos és időszaki tárlatokkal jelentkezve a Kortárs Galéria és a Kolo Központ együtt kívánja népszerűsíteni a balkáni képzőművészetet.
 A galéria 1956-os alapítása óta az észak-bácskai régióból, Szerbia egész területéről és a volt Jugoszláviából származó gyűjteménye, több mint 2800 darabos korszakokon és történelmi időkön átívelő képzőművészeti örökség, amely a balkáni alkotóművészet fejlődését követi nyomon napjainkig. Ez a gyűjtemény az elmúlt évtized során nem került bemutatásra Szerbián kívül.
Első tárlatuk bemutatóját a pravoszláv karácsonyhoz igazítva 2020. január 10-én mutatta be a galéria Mórahalmon. Az egész éven át tartó kiállításokon szobor- és kisplasztikai tárlat, valamint képzőművészeti bemutatók keretén belül tekinthetik meg a látogatók a szerb képzőművészet kiemelkedő kortárs alkotásait.