Értékes és érdekes programokkal várnak mindenkit a Mórahalmi Kapocs Népfőiskolában

 A tavalyi év végén több programmal is várták az érdeklődőket a Mórahalmi Kapocs Népfőiskolában. Többek között hallhattak gyönyörű fotókkal színesített történeteket, tudnivalókat a rózsákról, köszönthették körükben Sipos József növényorvost (Sipos gazdát), megismerhették a homoki szőlő, valamint a Sajtpince titkait, a talajmegújító mezőgazdasággal kapcsolatos információkat.
 Értékes filmklubot indítottak, amelyen a Nagy Magyarország különböző tájegységeinek értékeit ismerhették meg az érdeklődők a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány jóvoltából. Láthatták már a Gyergyói-medence szépségeit, Zenta értékeit, de nem csak itt Mórahalmon, hanem Királyhalmon és Ásotthalmon is. A határon túlról, Magyarkanizsáról is elhoztak egy fotókiállítást, amely a kubikosok, vályogvetők, falverők életét mutatja be. A Népfőiskola ezzel a programmal köszöntötte a Magyar Kultúra Napját.A következő időszakban is változatos programokkal készülnek, amelyekre nagy szeretettel várják az érdeklődőket! Ezeken az előadásokon vehetnék részt februárban:

Értékes filmklub

Február 10-én 14.30-tól folytatódik a filmklub, amelynek keretében Moldva, a moldvai csángó magyarok értékeit ismerhetik meg a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány jóvoltából.

Újra egy kis hazai…

Kötetlen programra várják az érdeklődőket február 12-én 17 órától a Cacao Clubba. Hozhatnak kóstolót házi, saját készítésű termékeikből, megoszthatják a többi résztvevővel növényeiket, az összegyűjtött vetőmagvakat, szaporító anyagokat, értékes információkat, tapasztalataikat.

Népek és ízek forgataga Itáliában

Új, érdekes “utazásra” hívja Önöket a Népfőiskola február 12-én 18 órától a Cacao Clubba. Zentainé dr. Kollár Andrea az SZTE BTK tanszékvezető egyetemi docense valamint Dr. Ezio Bernardelli, az SZTE BTK Olasz Tanszékének tanára beszélnek Itália végtelen változatosságáról, az ottani tájakról, népekről, emberekről, s arról, hogy mindez hogyan tükröződik vissza az olasz konyha sokféleségében. Ezt követően Zentai Péter olasz finomságokat készít, amelyeket természetesen a résztvevők is megkóstolhatnak. A rendezvény korlátozott létszámú, ezért előzetes jelentkezés szükséges, melyet megtehetnek az Aranyszöm Rendezvényházban személyesen, a 06 62-281-219-es telefonszámon, valamint a rendezvenyhaz@morahalom.hu e-mail címen.

Klímaváltozás a Homokhátságon

Deák József Áron újabb előadására következik február 26-án 17 órától a Cacao Clubban. Az előadó a sokat emlegetett klímaváltozásról, annak negatív hatásainak mérsékléséről, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás lehetőségeiről beszél, kiemelten vidékünkre, a Homokhátságra vonatkozóan.