Fiatal fotósok kiállítása

Tehetséges mórahalmi fiatalok fotóiból nyílt kiállítás az Ezer Év Parkjában, amely november hatodikáig tekintető meg a park fogadótermében.

Fo­­dor István, a kiállítás kurátora elmondta, az installáció lényege, hogy az alkotók vizuális szemléletmódján, a kamerájuk lencséjén keresztül nyerhessünk be­­pillantást a mindennapok sok­­színűségébe. Hozzátette: a fo­­tókiállítás Mórahalom tehetséges fiataljainak támogatására a természeti és épített környezethez kapcsolódó vizuális kultúra fejlesztése és elterjesztése érdekében jött létre.

A kiállításon olyan mórahalmi tizenéves fiatalok fotói láthatók, akik évek óta hobbiként foglalkoznak a fotózással, képeikkel pályázatokon, kiállításokon rendszeresen szerepelnek. Most kiállított ké­­peik eddig máshol nem voltak megtekinthetők.

– Vannak olyan diákok, akik a művészeti önkifejezés ösvényét kezdték el taposni. A fotózás a fiatalok útkeresésének és önkifejezésének része. Mai digitális világunkban, az okoseszközökbe borulva sokszor elfeledkezünk a minket körülvevő környezet szépségéről és sokszínűségéről, Platón barlanghasonlatá­val élve lépjünk ki néha a barlangból, amire jó alkalom ez a kiállítás – magyarázta az intézmény vezető kurátora.

Az egyik alkotó, Rózsa Sára egy sportrendezvényen 2015-ben vette a kezébe egy ismerőse gépét, és mint mondta, azóta a kezében is maradt. Kihívásnak tekint a fotózásra, és szereti megörökíteni a pillanatot, az ember arcára kiülő pillanatnyi érzelmeket.



Fotó: Török János
Forrás: delmagyar.hu