Határon túli kapcsolatok erősítése

Sikeresen pályázott Mórahalom Városi Önkormányzat a Bethlen Alapkezelő Zrt. határon túli kapcsolatok erősítését célzó pályázati felhívásán

Az idei évi pályázat fő célkitűzése a Mórahalom-Temerin-Csíkszentmárton települések közötti testvérvárosi kapcsolatok erősítése a gazdasági kapcsolatok élénkítésével ezen belül is a turisztikai szereplők közötti tapasztalat és tudásátadás segítése, a települések közötti turisztikai élet újraindítása.

A cél elérése érdekében az érintett önkormányzatok segítségével a települések turisztikai szolgáltatói, szálláshelyei, cselekvő civil szereplői kerülnek bevonásra.

Fő feladat a 3 település és közvetlen környezetében megtalálható szálláshelyek, szolgáltatások, látnivalók megkeresése és egy közös adatbázis, valamint kiadvány létrehozása (érintett két testvérváros bemutatásával kiegészített turisztikai kiadvány).

Célunk, hogy a 3 település turisztikai, kereskedelmi szolgáltatói, turisztika iránt érdeklődő civil lakossága megismerhesse egymás látnivalóit, tevékenységét, szolgáltatásait, valamint hogy Mórahalom átadhassa turisztikai területen szerzett tapasztalatait testvértelepülései számára, ezzel is segítve a vállalkozások, szálláshelyek létrejöttét.

A pályázattal szeretnénk letenni az alapjait egy csereprogramnak "Keresd meg testvérszálláshelyedet" címen.

A Mórahalmi Városi Önkormányzat vállalja az ezzel kapcsolatos koordinációs, adminisztratív feladatokat, míg a szálláshelyek, leendő szálláshelyek a későbbiekben utazásaikat maguk szervezik meg.

Ősszel a pályázat zárásaként a 3 település és környezetének kínálatát bemutató workshopot szervezünk a Mórahalmon, terveink szerint az Ezer Év Parkjában.

A program iránt érdeklődő szálláshelyek, szolgáltatók az alábbi e-mail címen kérhetnek bővebb tájékoztatást: tdm@morahalom.hu

Pályázati kiírás: Pályázati kiírás a közösségi és gazdasági testvértelepülési programok és együttműködések támogatására (2022.)/ Magyar-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása

Pályázati azonosító: TTP-KP-1-2022/2-000017

Pályázó szervezet: Mórahalom Városi Önkormányzat

Megvalósítási időszak: 2022. 01.01- 2022. december 31.