Házi tésztát és gyümölcsturmixot is készítenek a chefpalánták Mórahalmon

A mórahalmi Tóth János szakképző iskola a tavalyi nagy sikerre tekintettel idén ismét tábort szervezett a fiatal szakácsjelölteknek. A tábort július 19. és 23. között rendezik meg, ahol minden nap legalább kétféle étel elkészítésével ismerkedhetnek meg a gyerekek.

A táborba 6. osztálytól egészen 8. osztályos korig lehetett jelentkezni. A hétfői nappal összesen 20 chefpalántával indult el a Tóth János tábora. A gyerekek és a szaktanárok minden nap együtt készítik el a tízórait és az ebédet, de együtt takarítják el a főzés során keletkezett mosatlan edényeket is – így a sütés-főzés minden részébe bevezetik valamelyest a fiatalokat.

Ma a Móra-Net Televízió stábja is meglátogatta a kis szakácsjelölteket. A reggeli után, mely ma éppen az ökörszem nevű édesség volt, különböző csapatokba osztották szét a gyereksereget. Volt, aki mosogatott és törölgetett, egy csapat az ebédhez készítette elő a lasagne tésztát, a másik teremben smoothie-t turmixoltak, a konyhában pedig a lasagne ragut is elkezdték párolni. Igazi csapatmunka tehát a menü elkészítése, a hét során készült már például gyrosz, és hamburger is.

A főzés iránt érdeklődő gyerekek egy hétig vendégeskednek a szakképző tankonyhájában. Ez idő alatt új ízeket ismernek meg és természetesen konyhai trükköket és tapasztalatokat leshetnek el a profiktól. A szervezők azt remélik, lesz közöttük olyan is, aki majd a mórahalmi iskolát fogja választani, amikor a továbbtanulásról kell döntenie.