Januárban Király Linda és Bereczki Zoltán is Mórahalomra érkezik

Januárban is színes programokkal várják Mórahalomra az érdeklődőket, melyek között az akusztikus koncerttől kezdve a musicalen át a Magyar Kultúra Napja megünneplése is sorra kerül. Az Aranyszöm Rendezvényház, a Kapocs Népfőiskola és a Kolo Kulturális Központ is tele lesz élettel már az év első hónapjában.

Folytatódnak a színházi programok az Aranyszöm Rendezvényház őszi-téli évadában. Látható lesz az Anyatigrisek című koncert-musical, melyben Király Linda játssza az egyik főszerepet. Emellett Bereczki Zoltán előadóművész egy rendhagyó akusztikus koncertre várja az érdeklődőket a Koloban. Aki nem zenés programot keres, annak ajánlhatjuk a röszkei Kószó Jószef festménykiállítását, majd ezt követően Dr. Liszkai Tamás előadását a Biblia árnyékában címmel. Kószó József Röszke díszpolgára és igazi polihisztor: eredendően építész, számos szakkönyv írója, természetfotós, lapszerkesztő és nyugdíjas éveiben amatőr festőként debütált. Festményei Röszke után először Mórahalmon láthatóak.

A Népfőiskola is folytatja hagyományos programjait, a januári filmvetítésen a Szerémséget mutatják be. Továbbá a Magyar Kultúra Napja alkalmából határon túlról érkeznek előadók Mórahalomra. Újvidékről a Kapisztrán Ferenc Ifjúsági Kórus mutatkozik be, illetve a mórahalmi szakképző iskola irodalmi körének tagjai emlékeznek meg hazánk kultúráját naggyá tevő költőinkről, íróinkról. Részleteket a www.rendezvenyhaz.morahalom.hu oldalon találnak.