Jubileumi koncerttel indul a nyár a lovasszínházban

Péter Szabó Szilvia eddigi húszéves pályafutását felölelő jubileumi koncertjével június 11-én kezdődik meg a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház évada.

Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester az évadot bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Futó-Dobó Lovasközpontban kialakított szabadtéri színházban június elejétől augusztus végéig 17 különféle produkciót láthat a közönség. A színházat minden évben – a vendégek javaslatai alapján – fejlesztik, idén megújult fény- és hangtechnikával, valamint még kényelmesebb ülőhelyekkel várják a látogatókat.

A szabadtéri színház a környező települések mellett az ország minden részéből és a Vajdaságból is Mórahalomra vonzza a látogatókat, és hozzájárul ahhoz, hogy a kisváros – Szeged, Gyula és Kecskemét után – 140-150 ezer vendégéjszakájával a Dél-Alföld egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjává vált – közölte a polgármester.

Fotó: Török János

A szabadtéri színházban Péter Szabó Szilvia jubileumi koncertjét követően, június 17-én egy látványos családi musical, a Vadak ura látható, majd két nappal később ismét műsorra tűzik a minden idők egyik legkitűnőbb lángelméjének tartott Nikola Tesla életét bemutató Végtelen energia című darabot.

Június 23-án a Monarchia Operett a Huszka Jenő műve alapján készült Sissi, a magyar királyné című darabbal vendégszerepel a homokháti kisvárosban, másnap 120 perc a föld körül címmel rendeznek gálát Kálmán Imre alkotásaiból.

Június 25-én a Best of Geszti koncerten a Rapülők, a Jazz+Az, a Gringo Sztár és a Létvágy projektek legjobb dalai csendülnek föl. Két nappal később Szomor György Robin Hood musicaljét játszák, július első napján pedig a Neoton slágerei hallhatók a Szép nyári nap című zenés darabban.

2015 óta rendkívül népszerűek Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. A társulat idei előadásain az operettirodalom klasszikusai mellett családi musicalek, rockoperák szerepelnek.

Mórahalmon a nyári szezon előtt megújult a Kárpát-medence fontos műemlékeinek kicsinyített mását bemutató Ezer év Parkja, ahol immár az egykor a Homokhátságot átszelő madzagvasút interaktív makettje és egy Ford T-modell várja is a látogatókat. Május végétől teljes kapacitással üzemel a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, amely ismét elnyerte a Magyar Fürdőszövetség ötcsillagos minősítését – közölte Nógrádi Zoltán.

MTI