Készülnek az adventi díszek a karitász mórahalmi csoportjában

Az ünnepek közeledtével a nehéz helyzetben lévő családok és idősek megsegítése előtérbe kerül. Ez a járványhelyzetben még fontosabb, ezért a Katolikus Karitász országosan, így Mórhalmon is segíti a nélkülözőket ebben az időszakban.

A Katolikus Karitász egyházi jogi személyiségű közcélú humanitárius szervezet, amely korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segíti a rászorulókat szociális intézmények fenntartása és különböző segélyprogramok, akciók útján.

A karitász mórahalmi csoportja már több mint 20 éve működik és segíti a rászorulókat ruhaosztással, élelmiszer-csomagokkal, kézműves termékek készítésével, beteglátogatással.

A vírushelyzetre tekintettel a mórahalmi Karitász ház jelenleg határozatlan ideig zárva tart, de az ilyenkor megszokott adventi díszek ugyanúgy elkészültek, és az idősek otthonába szánt kedves ajándékok is várják, hogy a végső helyükre kerülhessenek. A többi díszből befolyó adományokat ezúttal is jótékony célokra fordítják majd a csoport tagjai.

Mindezekről most nem személyesen, például az adventi gyertyagyújtások alkalmával érdeklődhetnek, hanem Facebook üzenetben, vagy telefonon. A helyi szervezet a +3670/4581935-ös számon érhető el. Aki szeretne ruhaadományt leadni, most inkább először telefonon érdeklődjön, hiszen a jelenlegi helyzetben körülményesebb fogadni a felajánlásokat. November 29-én a szentmiséket követően a Szent László templom előtt is kint lesznek a karitász munkatársai, ahol lehetőség lesz személyes találkozásra és adományozásra is.