Koncertek a Koloban – Fellép Bíró Eszter, Kamarás Iván és a Budapest Klezmer Band

A mórahalmi Kolo Kulturális Központ folytatja a tavasszal megkezdett koncertsorozatát. Szeptember 10-én, 18 órától Bíró Eszter ad koncertet, szeptember 23-án Kamarás Iván lé fel, majd október 10-én a Budapest Klezmer Band koncertje érkezik a Koloba.

Bíró Eszter vadonatúj, harmadik lemeze egy, az Időmanóról szóló mese köré íródott. A manó egy nagy lombos fa legtetején üldögél egy különleges „világórában”. Ott őrzi a másodperceket, perceket és órákat. Amikor leesik a vekker és darabokra hullik, a percek, az évszakok, a hét napjai, sőt még az időjárás is összekuszálódik. A koncert végére sok dal és interaktív játék segítségével összeállnak az óra darabjai. A koncertre 5 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Kamarás Iván korosztályának egyik legismertebb és legnépszerűbb színésze. Hiteles művész, akinek kiváló szakmai kvalitása országos ismertséggel párosul. Az Egy fess pesti este nem egy hagyományos színész est. A ‘20-‘60-as évek lüktető, magyar zenéi a magyar filmgyártás aranykorát idézik, a magyar kulturális örökség kincseivel, olyan közönség kedvencekkel, mint a Meseautó, a Kicsit Szomorkás a hangulatom, a Villa Negra, a Fogj egy sétapálcát, Mindig az a perc és így tovább. A dalok a múltba repítenek ugyan, de az EGY FESS BAND kiváló zenészei leporolják azokat, gypsy-swing és dixieland lüktetést adva, de eredeti szépségüket megőrizve. Kamarás Iván pedig a dalok között sok-sok kulisszatitkot árul el a kor legnagyobbjairól. Olyan titkokat, amelyeket egyetlen életrajzi könyvben sem olvashattunk, a színészöltözők és művészbüfék féltett kincseit. Mindezt sok humorral, a minőségi szórakoztatás jegyében, a magyar kulturális örökség méltó ápolására.

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét, lendületes és humorral átszőtt fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözik a hagyományos jiddis motívumokat melyek kiegészülnek a cigányzenéből és népzenékből átvett elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek. a zenekar alapító vezetője és egyben zeneszerzője, Jávori Ferenc „Fegya”, akinek újító elképzelései megteremtették a műfajt is Magyarországon. A Budapest Klezmer Band számos rangos elismerés és díj birtokosa.

A koncertekre a jegyek az Aranyszöm Rendezvényházban és a helyi turisztikai irodában munkanapokon 8-tól 16 óráig, valamint 0-tól 24 óráig a Thermál Panzió recepcióján, és online a kolocentar.morahalom.hu oldalon kaphatók.

Kiemelt fotó: Budapest Klezmer Band, forrás: jegy.hu