Kontakt nélküli programok lesznek Mórahalmon

Online kezdeményezésekkel készül az ünnepekre a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház. A veszélyhelyzet ideje alatt a neten aktívak, és rendhagyó programok is várják majd a közösségi oldaluk követőit.

– Nem hagyjuk magukra a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat, kontakt nélküli közösségi programokat szervezünk a jö­vőben a veszélyhelyzet idejére – mondta Duka Félix, a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház igazgatója.

Az online bemutatkozás el­­ső alkalma egy fotókiállítás volt, amely helyi fiatalok képei­ből nyílt a virtuális térben. A kiállítás a SZÉP-KÖR Egyesület támogatásával jött létre, amelynek célja a tehetséges mórahalmi fiatalok támogatása. Ez a Móra-Net Televízió YouTube videómegosztó oldalán tekinthető meg.

– Másik ilyen közösségi programunk, hogy a rendezvényház 7 év után ismét meghirdeti a Minden madár lakjon jól! felhívását, amelyen a helyi óvodások és kisiskolások a családjukkal közösen készíthetnek madáretetőt. Az etetőket a mórahalmi Szent László parkban állítjuk ki, ezek december 4-ig adhatók le a rendezvényházban. Szavazni a ház Facebook-oldalán december 18-ig lehet – magyarázta az igazgató.

A Díszítsd az ablakodat! kezdeményezés főleg a gyerekeknek szól. Lényege, hogy a házuk egyik ablakát kell szebbé varázsolni, feldíszíteni az ünnepekre. Az elkészült ab­­lakról fotót kell készíteni, és el kell küldeni a rendezvenyhaz@morahalom.hu címre december 7-ig. A fotók szintén felkerülnek a közösségi oldalra, ahol szavazást indítanak. Az első három legtöbb lájkot kapó ablakdísz készítői jutalmat kapnak.

A rendezvényház másik új kezdeményezése az Öltöztesd karácsonyi díszbe Mórahalmot. Egyedi, ötletes megoldásokat várnak a szervezők az előkertek és a házak utcafrontjára. A kültéri díszítésekről a rendezvenyhaz@morahalom.hu-ra, név és pontos cím megadásával kell fotót beküldeni december 7-ig, ezzel neveznek a versenyre. Itt is közönségszavazás alapján hirdetnek majd eredményt. A rendezvényház elérhető munkanapokon 8-tól 16-ig a 62/281-219-es telefonszámon, vagy a rendezvenyhaz@morahalom.hu címen.

Forrás: delmagyar.hu