Környezettudatosságot erősít az Elixír Hotel akciója

Szobaasszony, felszolgáló és recepciós is részt vett a mórahalmi Elixír Hotel faültetési akciójában. Az elmúlt napokban több mint húsz facsemetét ültettek a városból kivezető utak mentén.

2016-ban nyertük el a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által kiírt pályázaton a Zöld Szálloda díjat, amelyen számos szakmai szempontot vizsgáltak, és komoly kritériumoknak kellett megfelelnünk – mondta Berta Zsolt, a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotel igazgatója annak kapcsán, hogy a környezettudatos szálloda munkatársai a napokban facsemetéket ültettek városszerte.

Visszatérve az elismerésre, megtudtuk, vizsgálták az Elixír energetikai jellemzőit.

– Termálenergiát és LED-es fényforrásokat használunk, az oktatásban, környezetvédelmi programokban is részt veszünk, fontosnak tartjuk a társadalmi szerepvállalást, van konkrét környezetvédelmi programunk, amiben rögzítettük, hogy részt veszünk ehhez hasonló, a környezettudatosságot fejlesztő akciókban – magyarázta az igazgató.

Zöld Szálloda díjasként a mórahalmi Elixír Hotel munkatársainak fontos a környezettudatosság. Fotó: Elixír Hotel

A Móraép Kft. most indította el a faültetési akcióját, amelyben 300 fát ültetnek a városban.

– Zöld Szállodaként számunkra kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás az élet minden területén. Kollégáink ebben a hónapban részt vesznek a város zöldítésében, fákat ültetnek a település közterületein. Fontos a Földünkre vigyázni, hiszen nem a szüleinktől örököltük a bolygót, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön, tegyünk érte, hogy ők is abban a formában csodálhassák meg, ahogyan mi is látjuk. Rögtön jelentkeztünk, hogy szívesen részt veszünk ebben. Minden részlegről négy kollégánk, köztük szobaasszony, felszolgáló és recepciós is ültetett – tette hozzá Berta Zsolt. Az elixíresek többek között a Kissori úton és az Ásotthalom felé vezető út mentén dolgoztak az elmúlt napokban.

Az Elixír faültető munkatársainak könnyebbséget jelentett, hogy egyelőre a szálloda csak üzleti vendéget fogadhat, de így is hasznosan telik az idejük. Az enyhítés legújabb fejleményeire reagálva Berta Zsolt hangsúlyozta, jövő héttől teljes gőzzel a hamarosan bekövetkező újranyitásra koncentrálnak.

Forrás: delmagyar.hu