Kossuth-díjas művészek érkeznek jövőre Mórahalomra

– Reményeink sze­­rint május 27-én tér vissza az élet a Kolo Szerb Kulturális Központba, amikor Dés László ad koncertet. Meglepetés lesz a tekintetben, hogy már a következő musicaljére készül, csak a nyári időszakban tud koncertet vállalni, ezért örültünk, hogy nem kellett őszre áttennünk – kezdte a beszámolót Seres István, a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ művészeti intendánsa és a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház igazgatója.

A koncertek nagy része átcsúszik őszre.

Hogy a gyerekeknek is kedvezzenek, június 11-én az Alma együttes ad egy interaktív gyerekkoncertet. – E két koncerttel nyitjuk a mórahalmi kulturális sokadalmat és özönt, mert aztán június 12-én kezdődik a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház hetedik évada. Már tervezzük a jövőt, a klasszikus zenének is szeretnénk kedvezni 2022-ben, amikor a legnagyobb Kossuth-díjas művészeink jelennek majd meg a Kolóban – tette hozzá az igazgató.

A mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központban felkészülten várják a nyitást. Seres István igazgató a tervekről beszélt. Fotó: Frank Yvette

A kényszerszünet hónapjai alatt a Kolón nem kellett felújítási munkálatokat végezni, csak az állagmegóvásra figyeltek. Mivel az intézmény adja a székhelyét infrastrukturálisan és logisztikailag is a Patkó Lovas és Szabadtéri Színháznak, ezért egy operatív munka folyt ott a bezártság alatt.

Forrás: delmagyar.hu