Lakossági felhívás – Szerb-Magyar Kulturális Központ elnevezésére

 Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a HUSRB/1601/31/0005 számú, Colourful Cooperation megnevezésű projekt támogatásban részesül.
 A projekt vezető partnere a DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft., a mórahalmi székhelyű Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület projektpartnerként vesz részt a pályázatban.

A projekt keretében az Egyesület célja a Mórahalom, Röszkei út 44. szám alatti területen Szerb-Magyar Kulturális Központ megépítése és kulturális rendezvények megrendezése. A projekt keretein belül egy olyan multifunkcionális központ jön létre, mely a szerb kultúrának kíván teret biztosítani Mórahalmon. 500 férőhelyes többfunkciós nagyteremmel, korszerűen felszerelt konyhával, mely a szerb tradicionális konyha igényeit is kielégíti. Az épületben pravoszláv egyházzal egyeztetve imahely is kialakításra kerül, mely lehetőséget fog adni szerb nemzetiségű párok egybekelésének is.
A projekt keretén belül 59 színvonalas kulturális rendezvény kerül lebonyolításra, így színházi előadások, koncertek, történelmi előadások, felolvasó estek, kiállítások, vásárok.
Ez az épület gazdagítani fogja a magyar-szerb határtérség kulturális és idegenforgalmi kínálatát egyaránt.
Az épület korszerű technológiák használatát megcélozva, geotermikus hőszivattyús és napelemes rendszereket alkalmaz, energiahatékonysága kiváló.



Ennek a csodálatos épületnek keresünk megfelelő, frappáns, a szerb és a magyar kultúra számára egyaránt értelmezhető nevet.
Ebben kérjük az olvasók segítségét!
Kérjük, hogy az épület nevére vonatkozó ötleteiket írják meg nekünk a következő elérhetőségre: info.egymasert@gmail.com


A kulturális központ elnevezésére való ötleteiket kérjük legkésőbb 2017. augusztus 15-ig küldjék meg a fent megnevezett e-mail címre.
Az Egyesület által kinevezett szakmai bizottság fogja a beérkező javaslatokból a legjobbat kiválasztani és a mórahalmi Szent Erzsébet**** Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló családi belépővel díjazni.



A nyertes ötletgazdát e-mail formájában fogjuk hivatalosan értesíteni a nyereményének átvételi módjáról, az ötletbörze lezárásától számított 15 munkanapon belül.

Segítő közreműködésüket előre is köszönjük!