Lovastúra-vezető képzés indul szeptemberben Mórahalmon

 Lovastúra-vezető nappali tagozatos képzést indít érettségizetteknek szeptembertől a Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium. Az elméleti és a gyakorlati oktatás is Mórahalmon zajlik majd.

 Az érettségire épülő lovastúra-vezető képzést az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium hirdette meg. Július 15-ig várják a jelentkezéseket. - A kétéves képzés nappali tagozatos tanulói jogviszonyt jelent, érettségivel rendelkező, 18-20 éves fiatalok jelentkezését várjuk. A kihelyezett képzés központja a mórahalmi Futó-Dobó Lovasközpont lesz, itt zajlanak majd a gyakorlati órák is, ami a teljes képzési idő 60 százalékát teszik ki - árulta el Andrésiné Dr. Ambrus Ildikó, a Bedő igazgatója.

Az OKJ-s szakmai végzettséget adó képzés többek között lógondozás, lovaglás, túravezetés, fogathajtás, lovagoltatás, turisztikai erőforrások bemutatása és turisztikai kommunikáció modulokból áll. A képzés szeptember 1-én indul, a jelentkezéseket július 15-ig várják, hiszen az érettségi vizsgák június végéig tartanak. Az érdeklődőknek érdemes élni az előjelentkezés lehetőségével (ez április 30-ig lehetséges), mert legfeljebb 12 főt tudnak felvenni a képzésre. A jelentkezőknek igény szerint kollégiumi elhelyezést is biztosítanak Mórahalmon.

A szakképesítést megszerző szakemberek hivatalosan vezethetnek majd hazai és külföldi lovas-turista csoportokat, feladatuk lesz a lovak túrákra való előkészítése, a szakszerű tartásuk és takarmányozásuk.