Már megnyitásakor ezrek látogattak ki a mórahalmi tulipánoskertbe

Az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem ötven­ezer virágot számláló tulipánoskert nyílt a közelmúltban Mórahalom határában. A város új turisztikai látványossága már megnyitásakor azonnal népszerű lett. Tulajdonosai minden szál eladott virággal jótékonykodnak is.

Hétfő délelőtt már nyoma sem volt a hétvégi 3500 fős tömegnek, így nyugodtan tudtunk beszélgetni a mórahalmi Tulipgardent, azaz a tulipánoskertet üzemeltető cég vezetőjével, Major Zoltánnal. Az ügyvezetővel megállapítottuk, hogy minden bizonnyal a több hónapos részleges bezártság és a programok teljes hiánya is közrejátszott rendkívüli sikerükben. A Nagyszéksósi bivalyrezervátum közelében lévő kertet, amely csak hétvégente tart nyitva, a nyitás óta, öt nap alatt 5500 ember kereste föl.

– Ez nem rossz kezdet. A célunk egyrészt az volt, hogy becsatlakozzunk a város turisztikai életébe, ami egy turisztikára támaszkodó település és egy mezőgazdasággal foglalkozó cég esetében, ezek vagyunk mi, nem volt egyszerű, de aztán kitaláltuk, hogy legyen a virág. A másik fontos dolog számunkra a jótékonykodás. Ezt nem úgy szerettük volna csinálni, mint a legtöbben, akik mások pénzét adják oda valakinek. Mi abból adunk, amit mi állítunk elő, a két kezünkkel hozunk létre. Minden virág árából 20 forintot a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak adunk – magyarázta a cégvezető, miközben a nyolcfajta tulipán között sétáltunk, ahol olyan különlegességek is kinyílnak hamarosan, mint a fekete tulipán.

A tulipánoskertben 50 ezer hagymát telepítettek, jövőre ezt a számot több mint duplájára, 130 ezerre szeretnék növelni.

– Szeretnénk közösségi, családi programokat kínálni a jövőben, lesz majd játszótér, kirakodóvásár. Van egy kis tavunk is teknősökkel, és ha már itt van a közelben a bivalyrezervátum, mi majd csinálunk egy teknősrezervátumot

– tette hozzá az ügyvezető. Komolyra fordítva a szót, elhangzott még, hogy cseresznyesort is telepítenek majd, azt is a tulipánhoz hasonlóan szedd magad módszerrel lehet majd szedni, és elérhető lesz bazsarózsa is a jövőben. A tulipán magyarországi hagyományairól pedig ismeretterjesztésbe kezdenek majd.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette