Megszakadt a Mórahalom győzelmi sorozata

Megszakadt a Mórahalom győzelmi sorozata, miután négy nyert meccset követően pont nélkül maradtak a homokhátiak Makón. Az első félidőben abszolút a hazaiak akarata érvényesült, és 1–0-ás állásnál ugyan büntetőhöz jutott a Mórahalom is, de ez a tizenegyes kimaradt – nem úgy, mint a túloldalon Vas Károlyé. Egy szöglet után ugyan szépített a Mórahalom, de az egyenlítés már nem jött össze a vendégeknek.

Makó–Kéménygyártó-Mórahalom 2–1 (1-0)

Makó, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás – jól (Kócsó, Tihanyi).

Makó: Bohák N. – Dancsó (Borbély, 90.), Molnár D., Bohák D., Pataki, Vas, Fancsali (László, 80.), Frank (Pepó, 85.), Beke (Petrovics, 92.), Rakity (Czebe, 61.), Kardos. Edző: Botlik Róbert.

Mórahalom: Weszelovszky – Trója (Vajda, 62.), Görbe, Rádóczi Dáv., Csizmadia, Pető (Tajthy, 80.), Csehó (Fenyvesi, 62.), Nagy M., Ábrahám, Bokányi, Róka. Edző: Papp Endre.

Gólszerzők: Frank B. (12., 11-esből), Vas (58., 11-esből), ill. Görbe (71.).

Jók: mindenki, ill. Görbe, Ábrahám, Fenyvesi, Nagy M.

Botlik Róbert: – Hatvan percig jól játszottunk egy sportszerű Mórahalom ellen. A vendégek gólja után éles lett a meccs, pontot tehettünk volna a meccs végére, de egy kis szerencsével sikerült itthon tartani a három pontot. Remélhetőleg ez önbizalmat ad nekünk a folytatásra.

Papp Endre: – Ha felsőházas csapat akarsz lenni, nem teheted meg, hogy csak focizgatsz egy masszív, és az életükért küzdő csapat ellen. A semmiből összehoztunk két büntetőt, majd a sajátunkat kihagytuk. Harminc percet fociztunk, ami alatt győzhettünk volna, de ma a Makó céltudatos, harcos játékát maximálisan kihasználta, és a szerencse is mellettük állt. Megérdemelték a győzelmet, bár mi is minimum egy pontra rászolgáltunk volna.